Telialigaen - League of Legends

Kan være forsmak på finalen i sluttspillet

Det er duket for toppkamp i Telialigaens tredje runde når Nordavind møter Riddle.

Nordavinds Jungle-spiller Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas er sikker på seier i toppkampen.
Sindre Stien/Good Game

SLIK SPILLES TREDJE RUNDE I TELIALIGAEN LEAGUE OF LEGENDS:

Vis mer

SØNDAG 13. SEPTEMBER

18:00 Bifrost - Viking
18:00 Last Minute - Vanir
18:00 Celestial - Domino
18:00 PredatorX - Wizard
20:00 Nordavind - Riddle

Se resten av terminlisten »

Med kun to runder av Telialigaen unnagjort er det fremdeles tid til å snu skuta for lagene som foreløpig ligger utenfor sluttspillplassene, og sikre seg viktige poeng. I toppen av tabellen er det uhyre jevnt, med hele tre lag på en delt andreplass. På toppen av tabellen ligger Nordavind, og når de nå møter Riddle i tredje serierunde har de muligheten til å stikke fra i teten.

ADC-spiller i Riddle, Jakob «JackSpektra» Kepple sier til Gamer.no at ukas hovedkamp brått kan bli en smakebit for hva sluttspillet har i vente.

– Jeg kan se for meg at dette er en forsmak på sluttspillsfinalen, og Nordavind er nok vår tøffeste fiende. Klarer vi å slå de nå, klarer vi nok også å sikre oss førsteplassen i Telialigaen.

LES OGSÅ: Apeks-kapteinen benket

Se hovedkampen mellom Nordavind og Riddle søndag klokken 20:00 på Twitch »

Ukjent norsk stjerneskudd

DISSE SPILLER FOR RIDDLE:

Vis mer

Tom «Nijhuis» Nijhuis (Top)
William «Cheelm» Frövén (Jungle)
Isak «Energy» Fjell (Mid)
Jakob «JackSpektra» Kepple (ADC)
August «Quixeth» Skarsfjord (Support)

Riddles ADC-spiller er et nytt navn for mange, spesielt innenfor den norske League of Legends-scenen. Jakob «JackSpektra» har innehatt den høyeste individuelle rangeringen i League of Legends i en årrekke, og han bringer erfaring fra britisk- og nord-europeisk ligaspill inn i Telialigaen.

– Navnet mitt er ikke veldig kjent i den norske League of Legends-scenen. Jeg begynte å spille kompetitivt i engelske UKLC med Phelan Gaming. I år ble ligaen utvidet til NLC, hvor jeg ble med i islandske Dusty. Ettersom jeg har vært Challenger [den høyeste individuelle rangeringen i League of Legends, journ. anm.] i såpass mange år og i tillegg vært innom topp 20-plasseringen tror jeg at et par norske organisasjoner har holdt et øye med meg ganske lenge.

Så langt har han levert gode resultater for laget og Kepple kan fort vise seg å være nøkkelen for en Riddle-seier mot Nordavind. Skal vi tro spilleren selv, er det iallfall ingen tvil om hvem som er den beste i ADC-posisjonen.

– Jeg tror at jeg er den beste ADC-spilleren i ligaen, etterfulgt av «Chrisberg» og «Mirbs».

Nøkkelen til seier mot Nordavind mener Kepple derimot er Riddles Jungle-spiller William «Cheelm» Frövén.

– Forskjellen mellom oss og Nordavind tror jeg primært kommer til å være i jungelen. «Cheelm» er den smarteste og beste Jungle-spilleren jeg har spilt med så langt, og hvis han får en god start på kampen kan han utvilsomt ta over hele spillet.

Les også
– Bifrost er det dårligste laget vi har møtt hittil

LES OGSÅ: – Det er ikke akseptabelt for oss å tape kamper i Telialigaen

Høyt individuelt nivå, bred erfaring og godt samspill

Nordavind er ikke fremmed for å sitte i Telialigaens førersete. På forhånd av sesongen ble de spådd som favoritter av League of Legends-kommentatorne, og så langt har de levert deretter. Lagets Jungle-spiller, Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas letter på sløret angående lagets fremste styrker.

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND:

Vis mer

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Lars «Chrisberg» Christiansen (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

– Våre fremste styrker er kunnskapen i laget, hvor mye hver enkelt spiller vet om spillet og om hvordan det bør spilles og det individuelle nivået hver enkelt spiller har.

Når det kommer til ukas hovedkamp mot Riddle, er Glomsaas selvsikker i sin spådom om tre poeng i Nordavinds favør.

– Det kommer til å bli en spennende kamp på begge kartene, men til slutt ender vi opp med seier og tre poeng. Vi har individuelt sterke spillere i alle posisjoner i tillegg til et bedre samspill.

– Hva tenker du om «JackSpektra» sitt nivå?

– «JackSpektra» er en god spiller med en høy rangering - men «Chrisberg» har mye mer erfaring, så jeg vil si at «Chrisberg» er en bedre ADC-spiller.

LES OGSÅ: – Vi må nok satse på at det er rutinen som utgjør forskjellen

Siste fra forsiden