Most Valuable Players i King of Nordic

– Kanskje er det på tide å hente Island tilbake, og muligens enda et land

Jørgen Andrè «phoRZE» Pettersen skryter av King of Nordic, og kommer med ønsker videre for turneringen.

Jørgen «phoRZE» Pettersen.
Celestial Gaming

Tredje episode av den fjortende sesongen av King of Nordic fyrer løs fredag kveld, og den norske representanten denne uken er Most Valuable Players. Ukens forkjempere ble seedet inn i kvalifiseringen, og gikk gjennom den ganske greit. I finalen møtte de Dab, som har vært utfordrer flere uker, og vant den kampen 16-11.

Kaptein i Most Valuable Players, Jørgen «Phorze» Pettersen sier at det gikk som forventet hele veien.

– Vi ble seedet til sluttspill, så vi miksa litt Faceit før vi fikk første kampen sånn at vi skulle være varmet opp. Følte vi hadde grei kontroll hele veien, selv om vi på et punkt lå under eller 8-1 mot Dab. Var jo også de vi forventet å møte i finalen.

Se King of Nordic-sluttspillet fredag fra klokken 19:05 »

– King of Nordic er en plattform hvor folk kan overraske og hvor alt kan skje

DISSE SPILLER FOR MOST VALUABLE PLAYERS

Vis mer

Jørgen Andrè «phoRZE» Pettersen
Nicolai «Nick» Fiveland
Christoffer «hEllberg» Hellberg
Genesis «ENVI» Reyes
Ådne «sense» Fredriksen

Laget har sett seg nødt til å gjøre en endring internt i laget før sluttspillet fredag kveld. Likevel er Pettersen positiv.

– Nei vi satser jo selvfølgelig på å få Norge opp på tronen igjen. Spiller alltid for å vinne, så vi går inn med fulle magasin. Har ikke fått trent noe før sluttspillet, samt at vi stiller med «hEllberg» istedenfor «fibb0», da sistnevnte er i konfirmasjon. King of Nordic er en plattform hvor folk kan overraske og hvor alt kan skje. Vi krysser fingrene for at vi som representere vår flotte oljenasjon drar med en deilig seier i helgas oppgjør.

Jørgen «phoRZE» Pettersen.
Celestial Gaming

Telenorligaen har besluttet at Vertigo blir en del av kartrotasjonen på sluttspillet. Kartet skal også spilles i den neste major-turneringen i spillet. Pettersen mener selv han liker kartet, men sier at det fortsatt trenger noen oppdateringer.

– Liker tanken rundt Vertigo. Lite kart som Cache, så det lager en balanse rundt det hvor du kan spelle ekstra kjapt, men samtidig spille treigt. Det er ikke hundre prosent ferdigpolert for min del, trenger litt justeringer men absolutt en god idè, sier Pettersen før han legger til.

– At det erstattet Cache kom ikke som et stort sjokk egentlig. Det ble lite spilt, i alle fall for min egen del da jeg personlig ikke er så stor fan av det kartet. Men jeg håper de kommer med en god nyversjon av Cache, gjør det litt mer spennende, forteller kapteinen.

Liker at flere kamper vises

Nytt for sesongen i King of Nordic er at kvalifiseringene også streames. Dette er et godt engasjement mener Pettersen.

Les også
Nordavinds ferd mot StarLadder Berlin Major er over

– Absolutt godt initiativ. Flere streams betyr flere seere, og det har man aldri vondt av. Det gjør jo også at vi får et lite innblikk i de andre nasjonene. Kan se litt klipp fra kvalifisering og se hvem man møter. King of Nordic er en utviklingsplattform, så det er bra å se at de bryr seg mye om det, og finner på nye ting. Kanskje er det på tide å hente Island tilbake, og muligens enda et land?

Pettersen sier også at laget kommer til å trene sammen i tiden fremover, om de skal vinne hele greia. Han avslører også at de muligens kommer til å spille sammen i 1. divisjon av Telenorligaen kommende sesong.

– Nesten hele kjernen vi spille med kommer til å bruke tid til å trene fremover, i og med at vi mest sannsynligvis blir å se i 1. divisjon til høsten. Men om vi klare å ta tronen, så blir det nok lagt inn noen ekstra timer. Per i dag sitter vi uten en eneste treningsdag. Eneste dagen vi har brukt til trening var selve kvalifiseringa, som forsåvidt gikk greit.

Telenorligaen annonserte nylig at sluttspillet vil returnere til Oslo og finne sted på Meet Ullevaal. Pettersen sier at dette er et steg i riktig retning etter at de to foregående sluttspillene har funnet sted i Lillehammer.

– Absolutt en stor forbedring. Nå er kampene på to helgedager, noe som gjør at tilksuere som vil se kampene kan møte opp å gjøre det. Det som også er et enormt stort pluss er at sluttspillet er tilbake sentralt i Oslo. Jeg er sikker på at tilskuertallet vil øke betraktelig, avslutter Pettersen.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4700 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 28 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 3. mai.

Siste fra forsiden