Sluttspillet i Telenorligaen / Rocket League

Kartoflerne er Norges beste Rocket League-lag

Ingen kunne stoppe forhåndsfavoritten i Telenorligaen.

Kartoflerne vant Rocket League-sluttspillet.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Disse spilte for Kartoflerne:

Vis mer

Martin «Sniper» Wiulsrød
Tormod «Reganam» Lien
Marius «Kileak» Johansen

Disse spilte for Gutta Boyz:

Eirik «Heggen» Heggelund
Kenneth «mewy» Kristiansen
Simen «miize» Antonsen

Forhåndsfavoritt Kartoflerne klatret til topps i helgens Rocket League-sluttspill i Telenorligaen. Laget fikk tøff konkurranse fra finalemotstander Gutta Boyz, men kunne fortjent heve trofeet til slutt.

Slik endte Telenorligaens sluttspill, våren 2017:

Vis mer

1) Kartoflerne
2) Gutta Boyz
3-4) BX3 / Came With a Great Fart

Martin «Sniper» Wiulsrød, Tormod «Reganam» Lien og Marius «Kileak» Johansen kan dermed skryte av å være de aller første vinnerne av en Rocket League-sesong i Telenorligaen. Gutta stikker også av med 6 000 kroner i premiepenger.

Pangåpning

Finalen på best av syv kamper fikk en pangåpning, med to lynraske scoringer og mye fysisk spill fra Gutta Boyz. Taktikken virket å legge mye press på Kartoflerne, men ifølge Gutta Boyz-kaptein Eirik «Heggen» Heggelund var det ikke noe laget hadde planlagt på forhånd:

– Vi har egentlig bare spilt slik vi synes det er morsomt å spille. Vi har ikke gått veldig taktisk til verks, og det er helt tilfeldig at vi alle er typen som liker å kjøre på og holde presset, forteller «Heggen» til Gamer.no.

Kartoflerne brukte mye tid på å hente seg inn igjen, men klarte til slutt å snu 1-3 til 3-3, og sendte kampen til overtid. Etter mye frem og tilbake knep Gutta Boyz seieren, men det var tydelig at Kartoflerne hadde spilt seg varme:

– De var veldig aggressive og det kom mye av at vi var passive. Samtidig var det litt nerver i spill som resulterte i at vi ga dem mye plass. Etter hvert som vi fikk roet oss selv ned spilte vi mye bedre, og det jevnet seg ut med tanke på aggressivitet og press, sier Martin «Sniper» Wiulsrød fra Kartoflerne.

Svært jevnt

Fullt fokus for Kartoflerne.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

De neste to kampene ble preget av flere nestensjanser og svært solid forsvarsspill. Begge lag sendte skudd etter skudd mot mål, men gang på gang vartet spillerne opp med førsteklasses redninger. Begge oppgjørene endte 2-1 til Kartoflerne, og forhåndsfavoritten virket å skaffe seg et lite mentalt overtak.

Gitt resultatene fra de tre første kampene var det ingen overraskelse at det også ble tett i kamp fire. Nok en gang måtte det overtid til for å finne en vinner, men i motsetning til tidligere var det Kartoflerne som trakk det lengste strået.

Kun én seier unna gullet var det ingen ting som kunne stoppe «Sniper», «Reganam» og «Kileak». Gjengen viste fremragende takter og serverte Rocket League-underholdning på sitt aller beste, i det som skulle bli sluttspillets avsluttende kamp.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

Uten noe annet valg sendte Gutta Boyz alle mann i angrep, men ekstra offensivt spill har en tendens til å straffe seg. Kartoflerne utnyttet ethvert feilsteg fra motstanderen, og vant til slutt 6-0 – et resultat som ikke tegner et helt nøyaktig bilde av hvor jevnt det var mellom lagene.

– Det var godt å vinne, og det er noe spsielt med å vinne den aller første sesongen. Mye stress og nerver ble lettet når vi scoret de første målene i siste kampen, og vi kunne smake på seieren. Det var en sinnykt artig opplevelse og jeg håper så inderlig at jeg kan bli med på den neste, forteller en fornøyd Wiulsrød.

Gutta Boyz mener på sin side at de presterte som forventet, men at finalen lett kunne ha gått begge veier:

Det holdt ikke til seier for Gutta Boyz.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Vi var forventet å komme på en andreplass, men vi ville vinne og visste vi hadde muligheten til det. Vi følte underveis i matchen at det her var noe vi kunne få til hvis vi hadde holdt presset fra første kamp gjennom hele serien. Dessverre var det en del småplukk her og der som gjorde at det ikke gikk helt vår vei, sier Heggelund etter kampen.

Veien til finalen

Tidligere på dagen tok begge lag seg til finalen uten altfor store problemer. Kartoflerne vant sine tre innledende kamper i semifinalen mot Came With a Great Fart, men med én hånd på finalebilletten begynte laget å vise svakheter.

Disse spilte for Came With a Great Fart:

Vis mer

Vegard «VJ» Jørgensen
Jonas «Lemon» Roald
Knut «Ingvaldsson» Skaug

Disse spilte for BX3:

Øystein «etreX» Antonsen Larsen
Andreas «Andey» Groven
Casper «Al Dente» Vissing

Med en kombinasjon av godt lagspill og imponerende enkeltferdigheter klorte Came With a Great Fart seg inn i serien igjen, og vant både kamp nummer fire og fem. Det heltemodige comebacket fikk imidlertid en brå slutt, da Kartoflerne skrudde opp tempoet og tok sin fjerde og avgjørende seier i det påfølgende oppgjøret.

Fem kamper var alt som måtte til i dagens andre semifinale, der Gutta Boyz møtte BX3 Elektroniske Sportsklubb. Førstnevnte satte tonen med å score etter bare fire sekunder i første kamp, men måtte jobbe hardt for å sikre avansement.

Etter tre jevne kamper, som alle gikk i favør Gutta Boyz, gikk BX3 plutselig opp et gir. Akkurat som Came With a Great Fart kjempet de seg tilbake når det gjaldt som mest, med en solid seier i kamp fire. Akkurat som Came With a Great Fart døde comebacket imidlertid ut kampen etter, og det var Gutta Boyz som tok seg videre til finalen.

Siste fra forsiden