Spillerne ble lurt trill rundt - Telenorligaen League of Legends

Kastet bort plassen i 2. divisjon i stedet for å overføre den til spillerne

Christoffer «Drømmeprins» Trøen Eriksen (18) brukte 1,5 år på å spille seg opp fra 4. divisjon, så tok organisasjonen fra dem plassen.

Gamer.no

EMC Gaming ble denne uken trukket fra 2. divisjon i Telenorligaen, de foretrakk den skjebnen fremfor å la spillerne som hadde spilt opp laget fra 4. divisjon beholde plassen.

Erling Rostvåg er liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Denne holdningen til lagets innsats og ligaens fremtid skuffer både Christoffer «Drømmeprins» Trøen Eriksen (18), lagets tidligere kaptein, og liga- og turneringsansvarlig Erling Rostvåg.

– Med forbehold om at informasjonen jeg har fått er riktig, så synes jeg dette er veldig trist. Det er ødeleggende for mange. For oss som arrangør, for spillerne som ikke får deltatt og for lagene i avdelingen som møter opp til ingen nytte. Jeg er veldig skuffa over dette, uttaler Rostvåg ovenfor Gamer.no.

Ble lovet hjelp og belønninger

Historien til laget EMC sitt League of Legends lag, startet for 1,5 år siden i 4. divisjon. Christoffer «Drømmeprins» Trøen Eriksen (18) satte sammen laget selv ved hjelp av Facebook-grupper. Deretter kom han i kontakt med EMC Gaming som sa de søkte etter spillere til et League of Legends-lag.

– Vi ble med fordi vi fikk beskjed om at vi skulle få hjelp til alt vi trengte og belønninger kunne forventes om vi spilte bra. Vi startet altså i 4. divisjon, og har spilt sammen i tre sesonger før vi rykket opp til 2. divisjon nå i høst, forklarer Trøen Eriksen (18).

Christoffer «Drømmeprins» Trøen Eriksen er skuffet over EMC sin behandling.
Privat

Han oppdaget fort at realiteten var en helt annen enn det han hadde blitt forespeilt.

– Vi så aldri noe til det de hadde lovet oss, derfor ønsket vi å ta med oss plassen til en organisasjon vi visste kunne tilby det. Det fikk vi ikke lov til. Plassen vi hadde spilt opp til 2. divisjon var for verdifull. Det drepte motivasjonen til de fleste på laget og mange sluttet. Kun noen dager før sesongen starta, fikk jeg beskjed fra leder i EMC om at vi ble kasta ut og at de hadde nye spillere.

Høres denne historien kjent ut? For på dette tidspunktet burde den gjøre det. Dette er historien til en rekke lag innenfor flere spill, både i Norge og utenfor landets grenser. Det skjer hver sesong. Spillere blir lovet støtte, gull og grønne skoger, og de ser frem til å vokse som spillere og lag. De tenker at dette blir flott, nå er de en del av noe større enn seg selv. Dessverre tar det ikke lang tid før laget oppdager at de egentlig står alene. På toppen av det hele har de ingen rettigheter. I dette tilfellet var realiteten også enda verre. EMC ville nemlig ikke la spillerne dra noe annet sted å få støtte heller.

Unnlot å møte opp til minst to serierunder i påvente av erstatter-lag

Da det ble klart for Eriksen og resten av laget at de ikke hadde fått noe av det de ble lovet, og at de kom til å trenge mer støtte i 2. divisjon enn det de hadde fått tidligere, gikk de i samtaler med organisasjonen Vanir. Vanir har League of Legends-lag i 1. og 3. divisjon av Telenorligaen og fokuserer i hovedsak på dette spillet.

Det virket derfor som en god plan å overføre plassen til Vanir slik at de kunne få mer oppfølgning i en langt tøffere divisjon enn hva de var vant med. Dessuten var det ingen kontrakt mellom EMC og spillerne. Problemet er at organisasjonen står som eier av plassen, spillerne som har spilt den opp har ingen eierskap over den. Derfor måtte de satse på at EMC var velvillige og skjønte spillernes situasjon.

Les også
– Sa egentlig ja til Team Liquid i 2015

– Grunnen til at vi ville til Vanir, var det at de hadde mer profesjonelt opplegg og trenere, i motsetning til EMC som vi aldri hørte noe fra og ikke hadde noe form for oppfølgning. Vi måtte til og med betale for våre egne drakter med deres logo, og fikk kun hjelp til å betale portoen, forteller Eriksen.

Det ble raskt klart at EMC ikke ville la spillerne ta plassen med videre til en annen organisasjon. Derfra tok det også lang tid før Eriksen hørte eller så noe fra EMC. Han forteller blant annet at laget ikke var påmeldt 2. divisjon når det var en uke igjen til ligastart. Det var heller ikke hentet inn nye spillere.

Her ble spillerne byttet ut med de nye.
Gamer.no

– En uke før seriestart fortalte lederen i EMC meg at de hadde skaffet seg et nytt lag, men at de var ikke hjemme til sesongstart fordi de var på LAN i Sverige. De mistet hvertfall første runde av Telenorligaen, og kanskje andre, sier Eriksen.

Nå viser det seg at EMC tapte første serierunde 2-0, for deretter og ikke møte opp til de to neste rundene. Derfor har de blitt trukket fra 2. divisjon. EMC mistet med altså minst to serierunder - med overlegg - istedet for å la Eriksen og hans lag beholde plassen de hadde spilt på i 1,5 år.

– Jeg sendte han derfor en melding og sa at jeg synes det han gjorde var dårlig gjort. I tillegg spurte jeg hvor belønningene vi ble lovet var. Han sa at han hadde betalt litt av frakta til draktene vi kjøpte for å bruke på The Gathering. Etter dette ble jeg fjernet av han på sosiale medier og har ikke hørt fra noe mer fra ham.

Hvor mye går en plass i 2. divisjon i League of Legends Telenorligaen for?

Leder for Vanir, Carlos Sebastian Nuñez, bekrefter historien til Eriksen og legger til at han også var i kontakt med EMC ved leder Bjørn Gunnar Myhre Johansen for å få til en overgang. Han opplevde Johansen og EMC som lite samarbeidsvillige og følte at de forsøkte å presse til seg penger for plassen i andredivisjon.

– Bjørn var ikke veldig samarbeidsvillig og ga egentlig bare inntrykk av at han var interessert i å tjene penger på dette. Han fortalte blant annet at han visste at kjøp og salg av høyere divisjon er attraktivt, og at organisasjonen hans kunne få en bra sum for denne plassen i 2. divisjon. Videre sa han at de hadde solgt en 1. divisjon i CS:GO tidligere for 25 000 kroner, forklarer Nuñez og legger til.

– Like etter samtalen vår, så jeg at det dukket opp en post i et par Facebook-grupper med ca denne teksten: Hvor mye går en 2. divisjonsplass i League of Legends Telenorligaen for?

Vanir tok inn de resterende spillerne fra laget på plass i 3. divisjon

Carlos Sebastian Nuñez i Vanir tok laget inn i varmen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Vanir anså det ikke som interessant å kjøpe en plass i 2. divisjon av League of Legends. En av årsakene til det, er at de kunne risikere å sitte med to lag i 2. divisjon neste sesong. Dermed måtte de gitt fra seg et av lagene uansett.

Vanir tok i stedet over en plass i 3. divisjon, og hadde tenkt å starte et litt mindre seriøst lag der. Like før sesongstart mottok de plutselig en melding fra Eriksen og de gjenværende spillerne på EMC-laget. De lurte på om de kunne få spille på 3. divisjonsplassen, slik at de ikke måtte starte på nytt i fjerde divisjon.

– Dersom de rykker opp fra 3. divisjon, og vårt lag i 1. divisjon rykker ned, er planen å finne et best mulig hjem i en annen organisasjon for de. Vi håper da å finne en organisasjon hvor de får den støtten og organiseringen de trenger, slik at de ikke føler at de blir kasta på dynga igjen, avslutter Nuñez.

På spørsmål om EMC har solgt en 1. divisjons plass i CS:GO for 25 000 kroner, svarer Bjørn Gunnar Myhre Johansen til undertegnede at EMC aldri har gjort det. De har kun solgt 2. divisjons plass(er) for pluss/minus 5000 kroner. En skjermdump bekrefter likevel at han har uttalt dette til Vanir.

Leder for EMC, Bjørn Gunnar Myhre Johansen, har ikke svart på henvendelser om å kommentere saken ytterligere.

Siste fra forsiden