Katastrofal lansering av Eve-oppdatering

Den etterlengtede oppdateringen til Eve Online viste seg å bli en katastrofe for mange spillere.

De aller fleste som har brukt datamaskiner en stund, har vel erfart at det kan være farlig å installere nye ting på datamaskinen, i alle fall hvis man ikke helt stoler på utgiverne av programvaren.

I utgangspunktet skulle man tro at den nylanserte Trinity-oppdateringen til det massive flerspillerspillet Eve Online var rimelig trygg, men flere brukere av Windows XP har opplevd at dette er langt fra tilfelle.

Under installasjonen av oppdateringen ble nemlig boot.ini-filen til Windows XP slettet, og neste gang de prøvde å starte datamaskinen på nytt nektet Windows å fungere. Uten boot.ini på XP-maskinen din er den så godt som ubrukelig, og for vanlige brukere er det ikke noen triviell sak å få systemet i gang igjen om denne filen ødelegges.

Den destruktive oppdateringen har nå blitt fjernet, men om du lastet den ned i løpet av de første timene etter lansering, og ikke har startet datamaskinen på nytt enda, bør du ta en titt på spillets forum slik at du ikke får en svært ubehagelig overraskelse neste gang du prøver å skru datamaskinen på.

Merk at feilen kun gjelder de med Windows XP. Har du oppgradert til Vista, er datamaskinen din med andre ord immun. Problemet gjelder heller ikke alle XP-eiere, men kun de som installerte spillet på Windows-partisjonen og har oppgradert fra den klassiske klienten til premium-klienten ved hjelp av «content upgrade»-pakken.

Trinity-oppgraderingen implementerer blant annet en kraftig forbedret grafikkmotor, samt en rekke nye romskip som spillerne kan leke med. Dessuten inkluderes nye oppdrag og nye typer ekstrautstyr.

Mer informasjon om Trinity finner du på Eve-nettstedet.

Siste fra forsiden