Katastrofespill til Wii

Krisene står i kø

Naturkatastrofer og skuddveksling står på programmet i det kommende Disaster: Day of Crisis.

Monolith og Nintendo har endelig kunngjort en slippdato for actionspillet Disaster: Day of Crisis. Spillet ble opprinnelig annonsert for to år siden, men siden den gang har det vært stille rundt prosjektet. Nå er ny informasjon endelig tilgjengelig, og spillets slippdato er faktisk bare et par måneder unna.

Vår helt.

I Disaster påtar du deg rollen som den tidligere marinesoldaten Raymond Bryce. Raymond sliter med samvittigheten etter han var involvert i bestevennens dødsfall, og nå er vennens søster innblandet i en svært farlig situasjon.

En gruppe tidligere elitesoldater som kaller seg Surge har kidnappet en seismolog og planlegger å bruke hans kunnskap om jordskjelv til å forutse et skikkelig storskjelv, og bruke skjelvet som avledning mens de stjeler atomvåpen. Seismologens assistent er tilfeldigvis søsteren til Bryces kamerat, så han har personlige grunner til å stoppe Surge og deres vanvittige plan.

Naturen hater Raymond

Surge er ikke den eneste faren Bryce må hamle opp med. Katastrofene står i kø for den stakkars soldaten, som blant annet må stri med flom, jordskjelv og til og med et vulkanutbrudd. Totalt vanker det tjuetre nivåer med usikkert terreng og hissige elitesoldater. Raymond må både skyte, svømme og kjøre bil for å komme seg helskinnet gjennom ruinene.

Det blir også et par bilturer på Raymond.

I tillegg til å nedkjempe Surge må Bryce også se etter overlevende. Hvis han hjelper sivile i nød belønnes han med poeng som kan brukes til å styrke ulike attributter. Du kan for eksempel kjøpe mer styrke for å få mulighet til å løfte tyngre gjenstander, eller investere i bedre håndtering av våpen.

Utover selve historien loves det også en del ekstra moduser som skal forlenge spillets levetid. Det er for eksempel en skytebane hvor du kan teste ulike våpen og et par ekstra spillmoduser som gjør spillet mer krevende. Det skal også være massevis av våpen og kostymer å låse opp.

Disaster: Day of Crisis skal ligge i europeiske butikkhyller fra 24. oktober. Det er utviklet av Monolith Soft, som også står bak rollespillene Baten Kaitos og Xenosaga.

Siste fra forsiden