Anmeldelse

Kelly Slater's Pro Surfer

Fra skaperne av Tony Hawk's Pro Skater-serien kommer nå Kelly Slater's Pro Surfer. At disse to spillene har ting til felles er lett å se. Om dette er negativt eller ikke, er opp til hver enkelt å bedømme. Å sammenligne dette spillet med TransWorld Surf, er nesten som å gjøre narr av KSPS.

Side 1
Side 2

Å finne frem i de forskjellige menyene i KSPS er meget enkelt. Du har egne menyer hvor du velger "career", "multiplayer", "options", "freesurf" og "extras". Hvilke forskjellige valg du har der, kommer jeg tilbake til senere. Som i THPS kan du også her velge mellom flere karakterer med forskjellige evner, ja til og med Tony Hawk er representert. Enten du velger en person som har god balanse eller en med syke luftakrobatiske evner, vil dette påvirke spillet, men etter som spillet pågår blir disse evnene bedre og bedre.

Du har også muligheten til å legge til mer handikap. Dette gjør at spillet ikke blir så vanskelig, og karakteren din blir lettere å håndtere. Muligheten for å minske handikappet er også mulig. Dette er en fin måte å lære seg spillet på, og etter hvert som du mestrer det bedre og bedre, er det bare å skru ned til vanlig nivå eller enda lavere. I "career"-modus spiller du med en surfer som du selv velger. Ved å gjennomføre de bestemte målene satt for hvert enkelt brett, kommer det frem nye strender, surfebrett og surfere. Hvis du bare velger å gjennomføre standardmålene, som gir deg muligheten til å avansere til neste strand, får du ikke frem alle de andre godbitene. Hver strand har to typer mål, standard og ekspert. Som sagt tidligere, må du gjennomfør alle målene for å få frem alt av utstyr og ekstramateriale.

Multiplayer i KSPS er satt opp på akkurat samme måte som i THPS. "Head to head" gir deg muligheten til å spille mot andre. Skjermen blir her, som i THPS, delt i to. Dette er greit nok hvis du har stor TV, men ikke så bra hvis den er liten. Da mister du lett oversikten under surfingen, men det er ikke mange andre måter å gjøre dette på. "Push" går ut på å få presset motstandere av skjermen, mens "time attack" går ut på å få mest mulig poeng innen en bestemt tid. "Freesurf" er vel kjent for de fleste, men her har du noen ekstra valg slik som "infinite time", "high score" og "icon challenge". Alt dette er greit å øve på siden alle disse elementene er i "career"-modusen. Under "options" finner du mest de nødvendige innstillingene. Hvor høy lyden skal være, om vibrasjonen skal stå på og slike ting, velger du her. Under "extras" finner du alle juksekodene samt en hel haug med videoer. Adresser til websider som har med surfing og KSPS å gjøre, finner du også her. Surferne skriver også loggbok om hvert enkelt sted de er på, og dette pluss mye annet finner du under "extras".

Bedre enn sin "forgjenger"
KSPS er uten tvil lik THPS-serien. Du har de samme valgene av uendelig mange triks, og kontrollene er stort sett de samme. Forskjellen er vel at KSPS ikke har så store brett å utfolde seg på. Surfing innebærer jo ikke så mye mer enn vann og bølger, så selve områdene kan bli litt monotone. Produsenten har fikset dette på en relativt grei måte. Bølgen kan gå to forskjellige veier, og hindringer i vannet slik som skilpadder, kan forekomme. Dette høres kanskje ikke så veldig spennende ut, men så er heller ikke omgivelsene så viktige. Det som har betydning, er selve vannet og bølgene. Og her ser vi forandringer fra Transworld Surf. Bølgen er livaktig og enda mer naturtro. Texturene er ganske bra, men det lille minuset må være personene.

Her kan det virke som Treyarch har kopiert litt fra THPS2 og gjort noen små justeringer. Detaljene kunne nok vært litt bedre enn de er nå, men alt i alt blir KSPS fremstilt på en fin måte. Lydeffektene i spillet er meget bra, fra den dype bassen og surroundlyden som skapes når du befinner deg inne i en bølge, til ekkoet som er i innendørshaller. Dette gir en bedre følelse av at områdene faktisk forandres. Hadde ikke disse effektene vært tilgjengelige, ville nok spillefølelsen sunket drastisk. Musikk er det også mye av, og det tar en stund før du har hørt gjennom alle sangene. Er du en tilhenger av litt funky jazz, vil du nok like denne musikken. Musikken passer godt inn i spillet og gir en fin atmosfære. Kombinasjonen av fin grafikk og jazz gir, tro det eller ei, en skikkelig bra opplevelse.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden