Kennedy-spill skaper reaksjoner

Et "doku-spill" hvor spilleren får rollen som Lee Harvey Oswald har skapt reaksjoner verden over.

I JFK: Reloaded, fra den skotske utvikleren Traffic, får du rollen som Lee Harvey Oswald, mannen som skjøt president John F. Kennedy. Spillet lar deg gjenskape de fatale hendelsene, og målet er å gjøre det så nøyaktig som mulig. Utviklerne forteller at målet deres har vært å lage en nøyaktig simulasjon av hendelsene, og på den måten gi folk muligheten til å se hva som egentlig skjedde og ta stilling til de mange teoriene som finnes om Kennedy-drapet.

Dette er langt fra første gangen drapet på president Kennedy har blitt gjenskapt (vi har tross alt et hundretalls bøker og TV-dokumentarer om hendelsene), men det er sannsynligvis første gang det har blitt gjort i et dataspill. Reaksjonene har naturligvis ikke latt vente på seg, og en talsmann for senator Edward Kennedy, som er den tidligere presidentens eneste gjenlevende bror, har beskrevet spillet som avskyelig.

Om du ønsker å se hva alt oppstyret handler om, kan du besøke det offisielle nettstedet til spillet eller laste ned en demo (som lar deg se hva det hele går ut på, uten at du får avfyre noen skudd). Demoen finner du her:

Siste fra forsiden