Killzone 3 lekket før lansering

Hva er det med disse skytespillene?

Tidligere i dag skrev vi om hvor frustrerte Electronic Arts og CryTek var over at en tidlig utgave av skytespillet Crysis 2 hadde lekket ut på nettet, over én måned før den offisielle lanseringen.

Nå følger det PlayStation 3-eksklusive skytespillet Killzone 3 etter. Den europeiske utgaven skal ha funnet veien til nettets uhederlige hjørner, og kommer i både 3D og standardvariant. Dette melder nettstedet Eurogamer.

Det ryktes at Helghast også driver piratkopiering. Drep dem!

Heldigvis for Sony og utvikler Guerilla Games, kan ikke vanlige PlayStation 3-maskiner kjøre piratspill. Men etter som konsollens sikkerhetssystemer nylig ble knekt av hackeren George Hotz, har mange PS3-eiere lastet ned programvaren som gjør at de kan kjøre piratspill på konsollen sin.

Dette er dårlig nytt for Sony, etter som konsollen deres lenge har hatt rykte på seg for å være umulig å knekke. Det skal ha vært Sonys fjerning av OtherOS-funksjonen, som lot kunder kjøre Linux på konsollen sin, som fikk crackerne til å sette sitt søkelys på PlayStation 3.

Sony har igangsatt et søksmål mot George Hotz og åtte andre personer som de mener er ansvarlige for hackingen av konsollens sikkerhetssystemer. Men selv om de eventuelt får straffet de ansvarlige, spørs det om det hjelper dem å holde piratene unna konsollen nå som den allerede er knekt.

Killzone 3 kommer i salg 23. februar. Vi har allerede anmeldt det.

Siste fra forsiden