Kinect passerer millionen

God start for Xbox 360s nye kontrollteknologi.

Forrige uke ble Kinect sluppet i Europa og USA. Dette er en teknologi som gjør at du kan bruke bare kroppen til å styre spill på Xbox 360.

Dette er en viktig satsing for Microsoft. Først og fremst for å nå et bredere marked, men også for å kunne konkurrere med Wii og PlayStation Move.

Ka-ching!

Ifølge GameSpot kan elektronikk-kjempen nå melde at Kinect har solgt over én million enheter i sine første ti dager i salg. Dingsen ble tilgjengelig i USA 4. november, her i gården 10. november og gis ut i Asia 18. november. Dermed er det grunn til å tro at salgsfesten vil fortsette.

Målet er nemlig å selge minst fem millioner enheter, ganske så raskt, og da passer det bra at den såkalte Black Friday er neste uke. Den fredagen er nemlig årets største shoppedag i USA.

Dette er også økonomiske gode nyheter for det amerikanske selskapet. Bare i USA er det nemlig rapportert at utsalgsprisen ligger nesten 100 dollar over det Kinect koster å produsere.

Nå skal det sies at Microsoft har reklamert og skal reklamere ganske så heftig for Kinect. Prisen for den globale kampanjen ligger på 500 millioner dollar. Det er nesten tre milliarder kroner, i reklame. Tygg på den.

Til sammenligning solgte Sony 1,5 millioner enheter av Move på litt over en måned i Europa. Slett ikke ille det heller!

Skribent Øystein Furevik har allerede rukket å bli glad i teknologien, selv om den ikke er perfekt. Bare les hans kommentar fra testingen.

– Det viktigaste av alt er at eg ser veldig tydeleg at fullstendig rørslebasert speling absolutt har ein heim i den digitale kvardagen. Det er moro, det er befriande, og det er ekstremt intuitivt, skriver Førdes store sønn.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden