Dota 2 - ESL One

Kinesere dominerte i storslått Dota 2-turnering

Invictus Gaming tok seieren under ESL One i Frankfurt.

Invictus Gaming kunne reise den store pokalen på ESL One søndag.
Bilde: Kelly Kline/Electronic Sports League

Resultatene fra ESL One

Vis mer

1. plass: Invictus Gaming ($80,900)
2. plass: Evil Geniuses ($40,450)
3. plass: Alliance ($20,225)
4. plass: Fnatic ($20,225)
5. plass: Mousesports ($10,113)
6. plass: Vici Gaming ($10,113)
7. plass: Cloud 9 ($10,113)
8. plass: Natus Vincere ($10,113)

Etter to dager med hard kjemping er det kinesiske Invictus Gaming som går seirende ut av ESL One. Med seieren får laget en premiesum på rundt 485 000 kroner og en gigantisk pokal som kan pryde premieskapet.

Jevne oppgjør

Mesteparten av turneringen var som forventet preget av jevne kamper og sterke oppvisninger fra alle åtte lag som deltok. Dette gjaldt helt frem til aller siste kamp i finalen, hvor Invictus Gaming bestemte seg for å sette et siste punktum og poengtere hvem som er det beste Dota 2-laget i verden.

Kineserne tok den avsluttende rundeseieren uten at noen av deres spillere ble drept en eneste gang, og de endte kampen med en poengsum på 22-0 i deres favør. Sluttresultatet på ble 2-1 til Invictus Gaming over amerikanske Evil Geniuses. Dermed har kineserne et psykologisk overtak på de andre lagene før The International 4 om noen uker.

Det var forøvrig planlagt at finalen skulle spilles i best av fem-format, men grunnet tidsnød ble den kortet ned til best av tre.

ESL One fant sted i Commerzbank Arena i Frankfurt. Dette er et av de ti største fotballarenaene i Tyskland, med en publikumskapasitet på rundt 50 000 personer. Lagene Alliance og Natus Vincere var forhåndsinviterte til turneringen, og etter regionbaserte kvalifiseringer fikk de selskap av lagene Fnatic, Cloud 9, Evil Geniuses, Vici Gaming, mousesports og selvsagt Invictus Gaming.

Ny stjernespekket turnering om to uker

Dersom alle de åtte lagene klarer å holde nivået de hadde under ESL One er det mye som tyder på at The International 4 kan bli svært jevn og spennende. Den turneringen finner sted i Seattles KeyArena fra 18. til 21. juli.

Du kan se opptak av finalekampen mellom i Invictus Gaming og Evil Geniuses i videovinduet under. Resten av turneringen kan gjenoppleves i sin helhet på Twitch-kanalen til ESL.

Trenger du en innføring i Dota 2? Vi forteller deg alt du bør vite »


Watch live video from esltv_dota on TwitchTV

Siste fra forsiden