King of Nordic

King of Nordic endrer på turneringsformatet - kjører kvalik hver uke

– Regelen om at et land ikke kan delta fordi det er en supermiks som regjerer har i mine øyne fungert dårlig, forteller Jonatan «Ruyter» Ruyter.

Jonatan «Ruyter» Ruyter representerer 777 i Telialigaen. Fredag representerer han en norsk miks i King of Nordic.
Michael Ray Vera Cruz Angeles/Akam1k3

Ny sesong står for tur i King of Nordic, og dette har medført noen endringer i formatet. Den kanskje største forskjellen for den nordiske turneringen er at det blir kvalifisering for alle landene hver uke, uavhengig av hvem som sitter på tronen. Dette betyr at finalekampen kan ende opp med to lag fra samme land. Denne endringen er i tråd med spillernes ønsker, og gjør at det blir flere kamper, samt at flere får mulighet til å være med hver uke.

LES OGSÅ: – Det er flere som ser på King of Nordic nå enn før

DISSE REPRESENTERER NORGE

Vis mer

Martin «Nasty» Garvik
Jonatan «ruyter» Ruyter
Odd Arild «Squz» Gulla Steinsbu
Emil «Kaasa» Ryslett
Mathias «Mathio» Nornes

Rundens norske lag stiller med Jonatan «Ruyter» Ruyter i spissen. Den nysignerte 777-spilleren forteller om en noe spesiell oppvarming.

– For å forberede oss for kvalifiseringen hadde vi alle en to-ukers rensekur der vi kun levde på grønne smoothies og daglig yoga for å friske opp i hodet. I tillegg har vi studert de siste fem demoene av Datakrigerne, spesielt så vi på «zykes» sine mønstre da han er den vanskeligste å håndtere i en kamp. På starten av kampen trodde vi at vi kom til å få en del motstand, men da Martin «Nasty» Garvik begynte å ta avgjørelsene overkjørte vi rimelig greit, sier Ruyter før han legger til litt om forberedelsene inn mot kvelden.

– Jeg tror ikke vi har en ordentlig plan for sluttspillet annet enn å ha det gøy sammen. Dab-miksen består av venner, ofte forskjellige hver runde, så vi spiller veldig løst der alle bidrar med hvert sitt.

LES OGSÅ: – Vi kan i alle fall skape underholdning for publikum

Se King of Nordic fredag fra klokken 19:00 på Twitch »

Positiv endring

Jonatan «Ruyter» Ruyter er glad for det nye formatet i King of Nordic.
Michael Ray Vera Cruz Angeles/Akam1k3

Ruyter er meget positiv til endringen turneringen har gjort på formatet.

– Tidligere kontaktet Christer fra King of Nordic alle finalistene og spurte om råd da turneringen ikke har vært aktivt på en stund. Vi fikk alle mulighet til å stemme på diverse endringer, og har gitt feedback på hvordan ting har vært tidligere. En del av de endringene som kom denne sesongen har jeg vært enig i, blant annet at det er kvalifisering hver eneste uke uavhengig kongens nasjonalitet. Den tidligere regelen om at et helt land ikke kan delta kun fordi det er en supermiks som regjerer har i mine øyne vært rimelig dårlig.

Mange av spillerne på laget skal ut i første runde av Telialigaen førstkommende mandag. På spørsmål om King of Nordic blir forstyrrende for oppvarmingen til Telialigaen, avkrefter Ruyter det.

– Jeg tror ikke det har vært en stor forstyrrelse for lagøvelser. Vi blir som oftest seedet og sendt rett inn i sluttspillet i kvalifiseringen der vi kun må spille tre kamper, noe som ikke er verdens undergang på en søndag. Jeg tror derimot at ingen nødvendigvis ser på det som trening, men en sjanse til å spille en turnering med folk de kjenner godt, forklarer Ruyter.

Les også
«vENdetta» blir ny analytiker i Apeks

Helt til slutt ønsker han å sende en beskjed til alle sine fans, i følge han selv. Vi er litt i tvil på om de faktisk er fans, men velger å la sitatet være med.

– Shoutout til Kjartan, Fabio, Tommy, Theo, Lotta og Mikki som er våre største fans, avslutter Ruyter.

LES OGSÅ: Nedre halvdel av tabellen kan bli helt kaotisk

Gamer.no i samarbeid med ESEN

King of Nordic er et «kongen på haugen»-konsept der lag fra Norge, Danmark, Sverige og Finland kjemper mot hverandre. Gamer.no arrangerer de norske kvalifiseringene til turneringen i samarbeid med ESEN. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

Turneringen er åpen for alle lag, med et mål om å skape en god og organisert plattform for lag som er semi-profesjonelle og amatører i de nordiske landene. Dersom man ryker ut, får man delta igjen neste uke om man vil.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden