Sluttspillet i Telenorligaen - Counter-Strike: GO

Kingpins knuste Demise i semifinalen - debutant «Grusarn» storspilte

To av Demise sine spillere bekrefter at de legger opp.

Sander «Grusarn» Iversen debuterte, og imponerte mot Demise.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

LILLEHAMMER (Gamer.no): Sluttspillet i høstsesongen av Telenorligaen 2018 er i gang på Maihaugen i Lillehammer. I løpet av helgen skal Norges beste lag i CS:GO, League of Legends og Rocket League kåres.

Lørdag formiddag møttes Demise og Kingpins til dyst om den første plassen i CS:GO-finalen. Der hadde Kingpins få problemer med å ta seg til finalen.

Se semifinalen i Rocket League og finalen i League of Legends på VGTV »

«becker» og «enix» legger opp

DISSE SPILTE FOR DEMISE

Vis mer

Mikal «enix» Øiestad
Snorre «fletch» Granerud
Tony «NiTo» Nilsen
Jon Erik «ztk» Øygarden
Henrik «becker» Becker

Det ble en tøff kamp for Granerud og Demise.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Før finalen hintet Demise-spiller Mikal «enix» Øienstad om at flere av spillerne på laget vurderte å legge opp, litt avhengig av resultatet i helgens sluttspill. Etter tapet for Kingpins bekrefter Snorre «fletch» Granerud til Gamer.no at en av dem, Henrik «becker» Becker, ikke kommer til å fortsette å konkurrere i CS:GO.

Det ble motbakke helt fra start for Demise. Kingpins vant overlegent 10-16 og 5-16, og tok seg komfortabelt til finalen.

– Vi har øvd veldig lite, og det vises i resultatet. Vi har spilt litt sammen, men ikke nok, erkjenner «fletch» i et intervju med Gamer.no etter kampslutt.

Nå tror han Kingpins kommer til å vinne hele sluttspillet.

– De holder et bra nivå, og skyter hardt, sier Granerud.

– Hadde god kontroll

Kingpins-spiller, Sander «Grusarn» Nordeide Iversen, spilte sin første sluttspillkamp i CS:GO-karrieren, og var naturligvis relativt fornøyd med å komme til finale.

– Gikk helt greit. Det var litt «shaky» i starten, men det kom seg bare vi kom inn i sonen og glemte alt rundt av støy og sånn, forteller «Grusarn» om sluttspilldebuen.

Les også
Dommen i jukseskandalen er klar

Det ble aldri særlig spennende i kampen, og det ble ikke nødvendig å spille kart nummer tre for å skille de to semifinalistene.

– Vi føler vi hadde ganske god kontroll. Vi hadde et par tabberunder, men sånn skjer når det er første gangen man spiller på en scene. Vi hentet oss greit inn, sier «Grusarn».

LES OGSÅ: – Alt tyder på at «RashiiiE» blir tilbudt kontrakt

Kan møte gamleklubben i finalen

DISSE SPILTE FOR KINGPINS

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Ole «Marcelious» Langan
Erik Hansen «truth» Dyrnes
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Raymond «RashiiiE» Nilsen (prøvespill)

«Grusarn» har hatt litt av et Askeladd-år. Fra å spille med en kompisgjeng i FACEIT, ble han invitert til å spille med et lag i andredivisjon, før han ble plukket opp av Momentum, og siden meldte overgang til Kingpins.

– Det har gått fort. Jeg hadde ikke forventet å nå sluttspillet, og i hvert fall ikke finalen, erkjenner han.

Mens Kingpins er klare for finalen, skal Iversens forrige lag, Momentum, kjempe mot Nordavind om en finaleplass i morgen.

– Kingpins har et større navn, og de har mer erfarne spillere der, sier «Grusarn» om bakgrunnen for overgangen til Kingpins, og legger til:

Sander «Grusarn» Nordeide Iversen imponerte i sin debut i sluttspillet.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

– Jeg har lært veldig mye om både kommunikasjon og lagspill her, i stedet for å bare trene individuelle ferdigheter.

Om utfallet i den andre semifinalen, sier Iversen at man ikke skal utelukke at det blir nettopp gamleklubben som vil gå seirende ut.

– Jeg tror Momentum kan gi Nordavind et lite sjokk. Hvis «Aaseng» (Thomas Olsen Aaseng. Journ.anm.) og «dem0» (Andreas Aslaksrud. Journ.anm.) har dagen kan de være veldig gode. Da bør Nordavind være redde, avslutter «Grusarn».

Den andre semifinalen spilles søndag klokken 11:00. Den kan du se på VGTV »

Siste fra forsiden