King's Quest vender tilbake!

Telltale Games jobber med en nyversjon, samt Puzzle Agent 2.

Det har skjedd ekstremt mye på kort tid hos Telltale Games. Den amerikanske utvikleren er ikke eldre enn knappe syv år, men ser ut til å doble antallet spill i porteføljen sin hvert år . Det er kun et par dager siden vi meldte om at de jobber på to spennende tegneserieprosjekter, og nå har de jaggu to nye spillkonsepter på lur.

Ifølge spillnettstedet Joystiq har utvikleren nå meldt at det sjarmerende eventyrspillet Puzzle Agent får en oppfølger. Samtidig sier IGN at Telltale jobber med en helt egen tolkning av den legendariske King's Quest-serien.

Puzzle Agent har en artig stil.

Det første Puzzle Agent-spillet kom i fjor, og vår anmelder Tor Egil satte stor pris på det. Neste spill kommer angivelig til sommeren, til PC og iOS som sist. Vi får igjen løse gåter i rollen som Agent Tethers, og scenen er fortsatt satt til den snødekte midtvesten. Alt skal skildres i den særegne Grickle-stilen.

Gjenoppliver klassiker

King's Quest-serien har for sin del ikke vært å se på over ti år. Den svært omtalte og ikoniske eventyrspillserien er blant Sierras største og mest kritikerroste utgivelser, noe som blant annet har fremprovosert en fanlagd oppfølger. Telltale velger å gjøre det samme som de gjorde med Monkey Island, og gjør en helt egen tolkning av den stolte serien. Lite annet vites enn at det også skal slippes i velkjent episodeformat.

King's Quest VI er en sann klassiker.

Samtidig har de en ekstra liten godbit på lur. I samarbeid med det irske spillstudioet Straandlooper vil de klargjøre sistnevntes kritikerroste eventyrspill Hector: Badge of Carnage for PC, Mac og iPad i løpet av våren.

I dette spillet styrer vi den røffe tjukkasen og politietterforskeren Hector, som må løse mordmysterier. Eventyrtittelen skal ha et mørkt og modent tema, og beksvart humor. Det skal også komme to episoder til i løpet av året.

Den amerikanske utvikleren gjør det klart at de vil komme med mer informasjon om disse spillene på årets E3-konferanse, som avholdes fra 7. til 9. juni. Dit sender vi hele tre journalister for å dekke stort og smått, så det er bare å glede seg.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden