Klassiske mordmysterier blir spill

Agatha Christie er forfatterinnen som står bak Hercule Poirot og Miss Marple. Nå blir fem av bøkene hennes spill.

Det er nok ikke få nordmenn som vil sitte benket foran tv-skjermene i påsken, for å følge med på mordmysteriet som den belgiske privatetterforskeren Hercule Poirot kommer til å løse. Denne spesielle lille mannen er en av flere folkekjære karakterer fra bøkene til den engelske forfatteren Agatha Christie, som døde i 1976. Bøkene hennes har solgt i over 2 milliarder kopier på verdensbasis, og det er dermed kun Bibelen og Shakespeare sine verker som har solgt bedre.

Nå har barnebarnet hennes, Matthew Prichard, gitt klarsignal til at det skal utvikles fem dataspill basert på noen av hennes mest kjente bøker. Disse skal etter planen lages i løpet av de neste seks årene. Hvilke romaner vi får se spillversjoner av er ikke offentliggjort enda, men det ville overraske oss om ikke "Mord på Orientekspressen" eller "Døden på Nilen" kommer i spillversjon.

I de kommende spillmysteriene får du rollen som detektiven. Du må etterforske alle ledetråder og forhøre vitner og mistenkte for å løse gåtene og finne de skyldige. Det er sannsynlig at spillene blir eventyrspill (en sjanger som er spesielt godt egnet til denne typen spill).

Oppdatering (7. april): Det er akkurat blitt kunngjort at det er The Adventure Company som skal stå for utviklingen av disse spillene.

Siste fra forsiden