Klubben hans har nå lag i alle norske toppdivisjoner

ExperiMENTAL utvider satsingen til Counter-Strike og StarCraft II.

Privat/Valve

I april rykket League of Legends-laget til experiMENTAL opp til 1. divisjon av Telenorligaen, og for kort tid siden ble det klart at det nyopprykkede Counter-Strike-laget MegetGames innlemmes i klubben samtidig som StarCraft II-laget til Expert Gaming også blir en del av storfamilien.

– Vi hadde et Counter-Strike: Global Offensive-lag i 4.divisjon denne vårsesongen, men ønsket å ta det til et nytt nivå til neste sesong. StarCraft II var egentlig ikke tenkt som et av våres satsingsområder, men etter samtalene med Thorleif «Darroweve» Grande & co, følte vi at det var en sjanse vi ikke kunne gå glipp av, forteller klubbleder Ole-Andreas «Kami» Skår til Gamer.no.

LES OGSÅ: Lions danner ny storklubb sammen med myXMG

– Et steg i riktig retning

Ole-Andreas Skår er klubbleder i experiMENTAL eSports.
Privat

Dermed står den ferske organisasjonen som eneste klubb i Norge med et lag i alle fire toppdivisjonene av Telenorligaen.

– Dette er ikke et for stort og raskt steg å ta for en så ny klubb som experiMENTAL?

– Så absolutt ikke. Å hente inn MegetGames var et steg i riktig retning for organisasjonen. Ja, vi er ferske, men for å kunne fortsette veksten må vi være åpne for å utvide satsingen og gjøre endringer, selv om det kan virke som et litt stort steg, mener Skår og siterer John Dewey på hans berømte «learning by doing».

ExperiMENTAL skal ha vært i samtaler med en rekke Counter-Strike-lag uten at det førte til noe konkret. Da de kom i prat med lagleder Martin «FuruaN» Johansen i MegetGames fant partene raskt tonen.

– Samtalene med Martin og gjengen har vært både positive og konstruktive fra første stund, og det føles helt riktig å hente de inn, sier klubblederen.

Nå skal experiMENTAL hjelpe det tidligere andrelaget til Demise med en manager, administrative oppgaver og sørge for at de er påmeldt de viktigste konkurransene. Dermed kan spillerne fokusere på det de liker mest: spille Counter-Strike.

– Vi kommer til å støtte laget med ulike tjenester og goder, samt ta oss av en god del av det administrative. Forhåpentligvis kan både laget og organisasjonen vokse mye på samarbeidet, forteller Skår.

LES OGSÅ: Fem av Norges beste Counter-Strike-spillere står uten lag

Skal delta på det meste i sommer

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Lagleder Martin «FuruaN» Johansen forteller at Counter-Strike-laget skal delta på en rekke kvalifiseringer gjennom sommerferien, forsøke å rykke opp i ESEA og CEVO, og bruke tiden på å forberede seg best mulig foran den kommende høstsesongen i Telenorligaen.

– Vi vil delta på alle mulige nettbaserte kvalifiseringer, samt delta i ESEA og CEVO for å rykke opp der. Vi skal også delta på Digitality X-kvalifiseringen.

– Vi har ny lagoppstilling, så det krever at vi setter av mer tid i den tiden som kommer nå fremover for å bli klare til høstsesongen. Målet forblir det samme, som er å holde seg i 1. divisjon. Det er ikke et urealistisk mål, hevder han.

COUNTER-STRIKE-LAGET TIL EXPERIMENTAL ESPORTS BESTÅR AV:

Vis mer

Erik «nixxor» Moen
Henrik «HaugeN» Haugen
Martin «FuruaN» Johansen
Per Stian «siigN» Venås
Håvard «krtoi» Øien

Thomas «kwelie» Paaske og Joakim «pushu» Gabrielsen har forlatt MegetGames, og inn kommer Per Stian «siigN» Venås og Håvard «krtoi» Øien, som tar rollen som «in-game leader». Begge har spilt sammen i GamersLeague tidligere.

– Med den innsatsviljen og dedikasjonen «FuruaN» og gutta har vist hittil skal vi ikke se bort i fra at vi kan ta noen skalper, mener klubbleder Skår.

Kaprer kapteinen til Norges beste Hearthstone-lag

Samme dag som klubben hentet inn MegetGames plukket de også opp StarCraft-laget til Expert Gaming og signerte Hearthstone-spiller Thomas «Thomalex» Helland som var kaptein for Team League-vinnerne Adversity.

– Her går det unna?

– Det går så absolutt unna! «Thomalex» har vi vært i samtaler med en god stund og vi var ganske sikre på at avtalen kom til å gå i orden etter sesongen. Nå ser vi veldig lyst på neste sesong, spesielt etter at vi hentet inn både Themis «Buckbeard» Gennadis og Igor «BlackStar» Babro, samt nordmannen Nikolai «Deazfish» Thode Opdan Martinsen, som vant The Gathering 2016, sier Skår.

StarCraft-spillerne kontaktet experiMENTAL etter at Expert Gaming la driften på is. Klubbledelsen var i begynnelsen noe skeptisk til å hente inn StarCraft-laget, ettersom dette var deres første lag i det spillet.

– Etter noen dagers dialog og et lengre Skype-møte ble vi enige om at begge parter ønsker å se hvordan dette går. Vi ser frem til å jobbe med alle sammen, sier en engasjert klubbleder.

Martin «FuruaN» Johansen blir nå endel av experiMENTAL-familien.
Privat

– Du uttalte i et intervju tidligere at spillerne eier plassen til laget de tar over. Dersom klubb og lag splittes, eier spillerne fortsatt plassen. Gjelder dette i disse tilfellene også?

– Dette gjelder selvsagt i disse tilfellene også, det er vanlig praksis hos oss og noe vi akter å fortsette med.

I tillegg til de fire norske topplagene innenfor League of Legends, Counter-Strike, StarCraft og Hearthstone, huser experiMENTAL også lag innenfor Rocket League, og det jobbes med å sette sammen et lag til Overwatch.

LES OGSÅ: Supertalent avgjorde StarCraft-ligaen for Team Kjeks

En manager per spill

– Hvordan jobber klubben for å på en god måte håndtere alle lagene som nå er en del av organisasjonen deres?

– For vår del er relasjonene og god kommunikasjon viktig. Vi er en relativt ny organisasjon, og jobber hele tiden med å finne flere dyktige medarbeidere. Personlig har jeg et godt forhold til enhver lagleder i organisasjonen og kommunikasjoner daglig med de fleste av spillerne gjennom ulike prategrupper. Hver og en av spillerne er også fullt klar over at de kan komme direkte til meg om det skulle være noe.

– Samtidig passer vi på at alle får sagt sitt i ulike saker, og vi har en representant for hvert satsingsområde på hvert styremøte. Vi har i tillegg hentet inn Marius «Spike» Løftenen som Counter-Strike-manager, og er i samtaler med en StarCraft II-manager. Nå som Øistein «TheRedArmy» Sommerfeldt Lysne har gitt seg som Hearthstone-manager, har Tommy «MasterMixer» Skåra Tønnessen tatt over vervet, og det var han som stod bak signeringene av både «Buckbeard» og «BlackStar».

Lederen for nyopprykkede experiMENTAL eSports brenner for det norske miljøet:
Vil at e-sport skal bli like naturlig å satse på som fotball »

Siste fra forsiden