Telenorligaen

Klubbleder kjøpte Telenorliga-rettigheter før det var tillatt med salg

Oppdatert: Å kjøpe klubb var tillatt, men å selge en klubb var ikke det.

Mohammed Barzinje her fra DigitalityX 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Oppdatering 7. april kl. 17:05: I den opprinnelige saken hevdet vi at Barzinje hadde brutt en spesifikk regel. I etterkant har vi fått opplyst at det gamle regelverket ikke spesifikt nevner kjøp av plass i ligaen, men at salg av plass var forbudt. Vi har derfor oppdatert saken med korrekte opplysninger, og publiserer samtidig et dementi for å beklage feilen til Barzinje og Riddle.

– Audun Rodem, redaksjonssjef for Gamer.no

Opprinnelig sak med oppdatert tekst følger:

Gamer.no-redaksjonen mottok nylig et tips om at klubbleder Mohammed Barzinje i Riddle kjøpte en ligaplass i 2015. På dette tidspunktet var det ikke tillatt å selge plasser i ligaen, noe som gjør at kjøpet ikke .

Redaksjonen har fått håndfaste bevis over samtalelogger, en usignert kontrakt og en banktransaksjon som stemmer overens med avtalt sum som man finner i samtaleloggene.

Benekter oppkjøpet

Mohammed Barzinje benekter å ha kjøpt noe.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Vi tok kontakt klubbleder Barzinje for å snakke om dette oppkjøpet. Selv benekter han for å ha kjøpt en plass i ligaen, men forteller at klubben er på utkikk etter å kjøpe en plass i Counter-Strike: GO-ligaen.

– Jeg skal være ærlig, jeg har intensjoner om å kjøpe en Counter-Strike:GO-plass i framtiden, en bra scene etter min mening. Trodde dette var lov, forteller Barzinje til Gamer.no.

– Jeg snakker ikke om framtiden, men om du noen gang har kjøpt en plass i Telenorligaen?

– Nei, hvem sier det og hva påpeker mot dette, sier en spørrende Barzinje.

Håndfaste bevis

Dette er kontrakten selger måtte godta før salget.
Skjermdump

Det var 21. august 2015 samtalene startet mellom selger og Barzinje. Summen de to partene ble enige om var på 700 norske kroner, det ble delt en kontrakt mellom selger og kjøper. I banktransaksjonen er overføringen merket med: «700 NOK for ... Spot». Vi har valgt å ikke nevne klubben som ble solgt. Pengeoverføringen ble startet 22. august.

Les også
Har gjort tiltak før kveldens sluttspill

Når vi presenterer hva vi har av materiale som beviser kjøpet ønsker ikke Barzinje å kommentere ytterligere.

Det var først ved seriestart høsten 2016 at det ble åpnet for salg av plasser i Telenorligaen, under en del forutsetninger. Dette står beskrevet i paragraf 1-4 i kamp- og konkurransereglementet.

Kan gi konsekvenser for klubbeier

Erling Rostvåg er liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no
Tor-Steinar Tangedal / Gamer.no

Erling Rostvåg, ligaansvarlig i Telenorligaen, bekrefter at de har mottatt bevisene, men har ikke hatt tid til å gå gjennom det enda.

– Hva kan en potensiell konsekvens være for dette?

– Saken er unik uten presedens. Her må det brukes skjønn, sees på omfang og alvorlighetsgrad. Det er derfor vanskelig å forutsi hva utfallet måtte bli, forteller Rostvåg til Gamer.no-redaksjonen.

– Så det kan gi konsekvenser for Barzinje?

– Jeg ønsker ikke å ta stilling til en sak jeg ikke har satt meg inn i, men dersom man finner at en regel er brutt og vilkåret for skyld er oppfylt, skal det som hovedregel komme en reaksjon, ja, forteller Rostvåg.

Og legger til:

– Hvorvidt reaksjonen rammer enkeltpersoner eller organisasjoner må vi også vurdere ut i fra regelverket.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av Telenorligaen. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av Telenorligaen, og Telenorligaen har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden