Kojima forsvarer Metal Gear Solid: Ground Zeroes

Har mottatt kritikk for spillets korte varighet.

Konami

Det neste og mye etterlengtede kapittelet i historien om snikekongen Snake lanseres som kjent i to deler, hvorav Metal Gear Solid V: Ground Zeroes lanseres først og fungerer som en prolog til Phantom Pain.

Ground Zero blir en digitalt nedlastbar tittel som er ment å introdusere spillerne til de nye mekanismene og ikke minst den åpne spillverdenen, som representerer en ny retning for den ærverdige spillserien.

Selv om dette bare er et «introduksjonsspill» er det mange som likevel har forventet en fullverdig tittel, og nettopp derfor uttrykte mange fans stor bekyming etter at det kom ut meldinger om at spillet var svært kort.

– Kan spilles flere ganger

Som blant andre nettstedet Kotaku rapporterte på tirsdag har journalister i magasinet Game Informer nemlig fått tak i en nesten ferdig versjon av Ground Zeroes, og spilte gjennom hovedkampanjen på så lite som under to timer.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes.

Nå kan CVG melde at serieskaperen Hideo Kojima har forsøkt å berolige skuffede fans med en aldri så liten Twitter-melding.

I meldingen skriver Kojima at Ground Zeroes vil by på mye frihet og mange ulike måter å spille oppdragene på, noe som gjør at man kan spille om igjen flere ganger uten å kjede seg.

Fem sideoppdrag og konkurransemodus

– Jeg tror folk vil bli fornøyd med spilletiden til Ground Zeroes, og de kommer ikke til å stresse seg gjennom spillet, slik som er standarden med lineære spill, skrev Kojima i meldingen.

Han understreker også at det finnes fem sideoppdrag i tillegg til hovedkampanjen, og at alle oppdragene også har en «trial records»-modus hvor spillere kan konkurrere mot hverandre på nettet, noe som trolig også vil øke levetiden en del.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes slippes til Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 og PlayStation 4 den 20. mars. Xbox- og Playstation-utgaven vil komme med hvert sitt eksklusive oppdrag. Den neste delen, Phantom Pain, har ennå ikke fått noe dato.

Metal Gear Solid-serien har forandret seg mye: Her er vårt tilbakeblikk på det første spillet i serien »

Siste fra forsiden