Telialigaen - Counter-Strike

– Kommer ikke til å vise respekt

Henrik «neto» Kristengård og Fact er nådeløse før mandagens hovedkamp mot regjerende seriemester Apeks i Telialigaen.

Henrik «neto» Kristengård fikk tre poeng i comebacket. Nå håper de på tre nye.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

SLIK SPILLES ANDRE RUNDE AV TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

Apeks - Fact
Oilers - Midgard
Nordavind - Bifrost
777 - Foxed
Wizard - Stabæk Momentum

Alle kampene spilles klokken 19:00, med unntak av hovedkampen som går klokken 21:00.

Se resten av kampene i terminlisten »

Etter pangåpningen på sesongen forrige runde så er det nok en gang mandag og tid for en ny runde i Telialigaen. Ukens hovedrett er regjerende seriemester Apeks som møter Fact Revolution.

Sistnevnte fikk en drømmeåpning med seier mot høstens finalist Bifrost, mens Apeks bare klarte uavgjort mot Wizard. Fact-spiller Henrik «neto» Kristengård sier at de ikke har tenkt særlig på mandagens motstander.

– Vi har ikke gjort noe spesielt i forkant av Apeks-kampen. Vi har øvd på å spille vårt spill, noe vi måtte begynne på nytt igjen med etter at vi fikk inn «Spredd». Vi er klar over ferdighetene til spillerne i Apeks og vet godt at vi har en tøff kamp foran oss. Likevel tar vi bort fokuset på dem og kommer ikke til å vise noen som helst respekt, sier Kristengård.

LES OGSÅ: Satser på e-sport i Trondheim sentrum

Se kampen mellom Apeks og Fact på TV 2 Sumo mandag fra klokken 20:30 »

Tilbake i det gode selskap

DISSE SPILLER FOR FACT

Vis mer

Håvard «jolietoG» Kristengård
Henrik «neto» Kristengård
Sander «Spredd» Hjortland
Adrian «adrianxd» Isaksen
Anders «w4rmach1ne» Gjerstad
Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen (innbytter)
Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng (innbytter)

Kristengård, og tvillingbror «JolietoG» har vært inaktive som spillere et par sesonger nå. På spørsmål om hvorfor de har gjort comeback forteller «Neto» at motivasjonen kom tilbake.

Henrik «neto» Kristengård fikk tre poeng i comebacket. Nå håper de på tre nye.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Jeg og Håvard returnerer nå fordi vi nok en gang er lysten på å spille aktivt igjen. Vi har vært ute av spillet en stund, men kommer sterkt tilbake i år. Ser også utviklingen i norsk e-sport og at dette er noe jeg og Håvard har veldig lyst til å være med på. Når vi før jul fikk inn Anders og Adrian ble valget lett. Vi kjenner hverandre godt fra før og det har aldri vært artigere å spille enn nå. God stemning i laget.

Fact møter Apeks på et tidspunkt der kritikken rundt laget hagler, og de kanskje er mer svekket enn noen gang før. Kristengård tror det kan være en fordel å møte de akkurat nå.

– Det er det sikkert. Samtidig hadde det vært greit for oss å kunne forberedt oss enda bedre, så hadde kanskje vært like optimalt å møtt de senere. Vi skal først og fremst spille vårt spill. Kan vel være ydmyk nok å si at individuelt sett er Apeks på et høyere nivå, men man vet aldri. Vi har stor tro på en artig kamp som kan vippe begge veier. Satser på at vi for en gangs skyld i livet har marginene med oss på en mandag. Hadde vært greit det og, avslutter Kristengård.

LES OGSÅ: Rekordpåmelding i Telialigaen

Les også
Lever Bifrost opp til forventningene denne sesongen?

Skjønner frustrasjonen

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Sander «Grus» Iversen
Ole «Marcelious» Langan
Dennis «dennis» Edman
Martin «Nasty» Garvik
Rasmus «Kreaz» Johansson

Pål «Polly» Kammen (trener)

Apeks-trener og superinnbytter Pål «Polly» Kammen sier at de har hatt fokus på seg selv inn mot hovedkampen.

– Inngangen mot Fact blir det samme som alltid, fokusere på oss selv og sørge for å være påskrudde og fokuserte når matchen starter.

Pål «Polly» Kammen sier han forstår noe av kritikken klubben får.
Sindre Stien/Good Game

Kammen forteller litt om kritikken klubben har høstet i sosiale medier den siste tiden etter at «Jkaem» forlot klubben, og de valgte å signere tre svensker.

– For oss som har vært i klubben lenge så skjønner vi så klart skuffelsen og frustrasjonen til alle som ville at vi skulle fortsette å satse på en norsk lagoppstilling. Vi innså da vi mistet «Jkaem» at det kom til å bli nærmest umulig å få til på kort sikt, så for å kunne fortsette å ta steg som klubb og prøve å hevde oss internasjonalt var vi nødt til å gå nye veier og satse Skandinavisk. Målet er fortsatt det samme, få en norsk klubb opp og fram på den internasjonale scenen, selv om veien dit vil se annerledes ut enn vi så for oss. Vi håper folk gir oss en sjanse til å vise at vi spiller kul Counter-Strike og fortsetter å ta steg.

LES OGSÅ: Norske «jkaem» har signert for EXTREMUM

Kammen sier at åpningskampen mot Wizard ble en uheldig affære, men at de ser fremover.

SLIK SPILLES ANDRE RUNDE I 2. DIVISJON

Vis mer

Celestial - Eager
Blue Elite - Team Diamond
Bitfix - 777 Femme
Metizport - VOID
tNn - Domino

Kampene spilles tirsdag 26. januar klokken 20:00. Terminliste »

Tabell »

– Det ble en kjedlig start på sesongen med 1-1 mot Wizard og med Dennis som skadet fingeren rett før kamp så jeg måtte hoppe inn, men det er sånt som skjer. Vi ser framover og føler oss trygge på at vi skal være å regne med helt i toppen også denne sesongen.

LES OGSÅ: Et svekket Apeks i sesongstarten - skal seiersrekken ryke denne sesongen?

Fact-laget har et par spillere som har en tendens til å være ute i sosiale medier og melde høyt om de har noe på hjertet. Kammen bekymrer seg ikke nevneverdig over dette.

– Vi er godt vant med at de fleste vi spiller mot melder en del både før og etter kamper, spesielt om vi taper et kart, så det er ikke noe vi bruker noe energi på. Eneste motivasjonen vi trenger er å vise oss fra en bra side og ta de poengene vi skal. Gameplanen er ganske enkel. Vi skal ikke undervurdere noen og spille vårt eget spill. Så vi må bare være fokuserte og innstilte på å gjøre en god jobb på server.

Siste fra forsiden