Konami-koden

Konami-kodens far er død

Utviklerlegenden Kazuhisa Hashimoto ble 61 år gammel.

Konami

Utviklerveteran og Konami-figur Kazuhisa Hashimoto er død. Mannen som oppfant den nå verdenskjente Konami-koden ble bare 61 år gammel før han gikk bort denne uken.

Konami bekreftet nyheten i en uttalelse på Twitter onsdag ettermiddag. Selskapet omtaler Hashimoto som en svært talentfull produsent, som altså introduserte verden for Konami-koden.

Verdensberømt juksekode

Kazuhisa Hashimoto begynte sine dager hos Konami i 1981, i en alder av 23. I løpet av sin tid hos selskapet jobbet han med spill som Track & Field, Super Cobra og The Legend of the Mystical Ninja.

Selve Konami-koden kom til livs under Hashimotos arbeid med å portere Gradius over til Nintendo Entertainment System. I et intervju senere forklarte mannen selv at Gradius var så vrient at han trengte litt hjelp.

Han programmerte derfor inn knappesekvensen «opp, opp, ned, ned, venstre, høyre, venstre, høyre, B, A, Start», som gav han en rekke oppgraderinger til skipet sitt – som igjen gjorde jobben med testing mye greiere.

Koden ble værende i spillet, og siden gang har den dukket opp som et såkalt «easter egg» i både spill og annen populærkultur. Kanskje mest nevneverdig kunne man bruke Konami-koden for å plukke opp flere ekstraliv i spillet Contra. Konami har også brukt den i andre spill, som Metal Gear Solid, mens alt fra Fortnite til ESPN har benyttet den for å gjemme bort diverse godbiter for nysgjerrige fans.

Siste fra forsiden