P.T.

– Det var en svært vanskelig situasjon

Personen som hadde ansvar for å slette P.T. snakker ut om hendelsen.

Konami

13. august markerte åtte år siden lanseringen av den sagnomsuste P.T.-demoen. Den spillbare smakebiten på det som skulle bli et nytt Silent Hill-eventyr ble imidlertid stående som et symbol på den offentlige skilsmissen mellom Hideo Kojima og utgiver Konami, og sistnevnte bestemte seg raskt for å slette alle spor etter P.T.

P.T. var en forsmak på Silent Hills, et grøsserspill fra Hideo Kojima og Guillermo del Toro.
Konami

Demoen ble fjernet fra PlayStation-butikken, og Konami ordnet det sånn at ingen lenger kunne laste ned P.T. selv om de eide den fra før. Nå har personen som visstnok hadde ansvar for den prosessen fortalt hvordan det hele gikk for seg.

– Svært vanskelig

På Twitter (via VGC) forklarte «Pearl L» at hun, som leder for Konamis egenutviklede prosjekter, først ordnet med å sniklansere P.T. i nettbutikken. Åtte måneder senere var det imidlertid full splid mellom Kojima og utgiveren, og Pearl fikk jobben med å torpedere hele greia.

– Jeg var den som måtte ringe Sony og med dem fjerne spillet og blokkere nedlastinger. Det var en kjempeartig samtale, sa hun.

Pearl svarte åpent på P.T.-spørsmål fra fans, men ville ikke gå i detalj på hvorfor Konami gikk så drastisk til verks med å slette demoen – annet enn å si «På grunn av Konami». Blant annet ordnet utgiveren det slik at man ikke kunne overføre demoen fra PlayStation 4 til PlayStation 5, da den nye Sony-konsollen ble lansert.

Videre forklarte hun at det ble en svært vanskelig situasjon. Ifølge Pearl var det første gang Sony hadde bedt om å slette og blokkere et spill i PlayStation-butikken, og i kjølvannet av beslutningen fikk både Sony og brukerstøttefolk hos Konami fikk mye pepper fra fans.

– Sony var som alltid fantastisk å jobbe med. Det var en svært vanskelig situasjon. […] Jeg syntes skikkelig synd på Sony som måtte tåle støyten som fulgte med å takle den situasjonen.

Etter bruddet i 2015 dannet Kojima sitt eget studio, Kojima Productions. Konami har på sin side forsikret om at Silent Hill-serien lever videre, men foruten rykter har det ikke kommet noen offisielle spillkunngjøringer.

LES OGSÅ: Kojimas planlagte grøsserspill heter visstnok Overdose »

Siste fra forsiden