Hideo Kojima har startet nytt studio – samarbeider med PlayStation

Og et nytt spill er på vei allerede.

Stillbilde av video, PlayStation

Etter et turbulent nyhetsår for Hideo Kojima vet vi nå endelig hva den veletablerte spillskaperen skal gjøre fremover.

Den nye logoen.

Etter at kontrakten mellom Kojima og Konami løp ut 15. desember står han og Kojima Productions står nå på egne ben som et uavhengig studio, helt uten utgiverleddet som de tilsynelatende har hatt et anstrengt forhold til i år. Det etablerte spillstudioet fortsetter under samme navn som tidligere, men markerer den nye æraen med en helt ny logo, ifølge en pressemelding.

PlayStation-samarbeid

Nå er de igang med et nytt spill i samarbeid med PlayStation. Akkurat hva det er snakk om vet vi ikke ennå, men etter som Konami sitter på rettighetene til Metal Gear-serien kan vi slå fast at vi neppe får se Snake igjen.

– Jeg skal prøve meg på noe utfordrende ved å grunnlegge mitt eget uavhengige studio, og jeg er begeistret over å kunne gå på denne reisen sammen med PlayStation, som jeg har fortsatt å jobbe med gjennom alle disse årene. Jeg gleder meg til å levere, sammen med PlayStation, et spill som skal bli en engasjerende merkevare, forteller Kojima i en uttalelse.

– Hideo Kojima har vært en stor del av [PlayStations] historie, og vi er derfor henrykte over at han har valgt å utvikle sitt nye prosjekt i partnerskap med PlayStation. Vi gleder oss til å jobbe med ham på et spennende nytt spill, og ønsker han velkomment til PlayStation-familien, forteller PlayStation i samme uttalelse.

Sony-topp Andrew House figurerer også i en video som ble lagt ut natt til onsdag, der han snakker med Kojima om partnerskapet mellom PlayStation og Kojima Productions. Den kan du se nederst i artikkelen.

Lang prosess

Med dette har vi muligens sett slutten på det som har blitt en av spillverdenens mest omtalte saker i år. Først i mars begynte ryktene om at Hideo Kojima og Kojima Productions ikke så øye til øye med Konami lenger. Utad vistes dette ved at Konami begynte å fjerne studioets logo fra markedsføringsmateriale og nettsider knyttet til høstens Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Metal Gear Solid V fikk god mottagelse av oss.

Deretter begynte ryktene om atKojima selv ikke lenger var ansatt hos Konami å svirre, og at han og Kojima Productions kun jobbet som frilansere inntil Metal Gear Solid V: The Phantom Pain var ferdigstilt.

At Konami også valgte å fjerne skrekkspilldemoen P.T. fra PlayStation Store like etter at de avbrøt utviklingen av Silent Hills – en planlagt revitalisering av skrekkspillserien med Kojima og Guillermo del Toro i registolene – ble i stor grad tolket som en del av konflikten mellom partene.

Tidligere i høst begynte også flere nettsteder å melde om at Konami ikke hadde planer om å fortsette utviklingen av storspill lenger, med unntak av fotballserien Pro Evolution Soccer og ferdigstillingen av nettdelen til Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ble for øvrig hyllet av vår anmelder som kalte det en perfekt avslutning på serien.

Sony har også andre partnerskap i lomma.
Sony satser på VR og gir oss et nytt Psyhonauts »

PlayStation og Kojima Productions samarbeider. (Video: PlayStation)

Siste fra forsiden