Er det slutt mellom Konami og Metal Gear-skaperen?

Rykter hevder at Hideo Kojima kan forlate selskapet.

Georges Seguin, Wikimedia

En krangel mellom utgiver Konami og Metal Gear Solid-utvikler Kojima Productions kan føre til at flere ledende utviklere forlater utgiveren, melder en kilde til GameSpot. Ifølge kilden, en ansatt i Konami som ønsker å være anonym, vil styret i selskapet etter all sannsynlighet bli oppløst når Metal Gear Solid V: The Phantom Pain er ferdig.

Det skal være en intern maktkamp mellom de to partene som har gjort at Konami begrenset enkelte ansattes tilgang til selskapets intranett, epost og telefon. I tillegg til redusert tilgang på interne kommunikasjonsmidler vil det nå bli vanskelig for flere ledende utviklere, blant annet Hideo Kojima selv, å stille opp på PR-kampanjer for Phantom Pain.

Kojima ikke lenger fast ansatt

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain skal ikke være påvirket av endringene i Konami.
Konami

Konami har utført store interne omrokkeringer, og skal ha gjort om arbeidskontraktene til flere av selskapets senioransatte. Kojima og en rekke andre har nå entreprenørstatus og er ikke lenger regnet som fast ansatte:

– Når vi er ferdig med Metal Gear Solid V vil mr. Kojima og styret forlate Konami. De sa at kontraktene deres løper ut i desember, forteller kilden til GameSpot.

Videre har Konami begynt å fjerne Kojima Productions-logoen fra offisielle Metal Gear-produkter. Kojima-merket er også fjernet fra Twitter og nettsiden til Metal Gear Solid-spillene.

I en uttalelse til GameSpot forteller Konami at selskapet kun endrer produksjonsstruktur til et system som kontrolleres av selskapets hovedkvarter:

– Konami Digital Entertainment, inkludert mr. Kojima, vil fortsette å utvikle og støtte Metal Gear Solid-produkter, skriver de.

Hvilke betydninger dette faktisk vil ha for utviklingen av fremtidige Metal Gear Solid-spill gjenstår å se, men GameSpots kilde forteller at Phantom Pain-prosjektet foreløpig fortsetter som planlagt:

– På et møte forklarte mr. Kojima at teamet må holde sammen og lage et godt spill for fansen.

Hideo Kojimas serie har mange milepæler, men ett skiller seg ut.
TILBAKEBLIKK: Vi har mye å takke Metal Gear Solid for »

Siste fra forsiden