Sony satser på VR og gir oss et nytt Psyhonauts

Akrobaten Raz kastes ut i en virtuell virkelighet

PlayStation/YouTube

For to dager siden ble det avslørt at Tim Schafer og Double Fine forsøker seg på en ny runde med kronerulling for å få finansiert en oppfølger til kultklassikeren Psychonauts.

Foreløpig har folkefinansieringskampanjen kommet litt over halvveis til målet.

Under årets PlayStation Experience-pressekonferanse tok Tim Schafer til scenen for å avsløre at den synske akrobaten Raz og hans mentale krefter også kommer til PlayStation VR.

Video: PlayStation/YouTube

Spillet skal hete Psychonauts in the Rhombus of Ruin og spillerne skal få leke med samtlige av protagonist Raz sine krefter. Utover dette vet vi at spillet skal foregå rett etter det første Psychonauts og fungere som et bindeledd mellom det første og andre spillet.

Sirkusakrobat på rømmen

Det originale Psychonauts ble lansert for ti år siden, og var det første spillet utviklet av det nylig opprettede Double Fine Productions. Historien kretser rundt sirkusakrobaten Raz, som velger å rømme til en sommerleir for barn med mentale evner i et håp om å én dag bli en Psychonaut, en spion med psykiske krefter.

Den mest spennende delen av spillet var sekvensene der Raz utforsker de mentale landskapene til de andre rollefigurene for å hjelpe dem med å overvinne traumer og vonde minner.

Til tross for god mottagelse fra pressen knuste det ikke akkurat salgsrekorder, men i ettertid har Schafer og Double Fine fått tilbake publiseringsretten til spillet og relansert det i flere digitale butikker.

Dette var ikke den eneste Tim Schafer-relaterte nyheten fra helgen:
Pek-og-klikk-spillet Full Throttle skal pusses opp og relanseres »

Siste fra forsiden