PlayStation 5

Dette er dingsene som kommer til å fungere på PlayStation 5

Gode og dårlige nyheter for DualShock 4.

1
Sony

Neste konsollgenerasjon nærmer seg med stormskritt, og nå har Sony avslørt litt mer om hvilke potensielle spilldingser som kommer til å fungere på den kommende PlayStation 5.

De viktigste detaljene dukker opp i et større innlegg på den offisielle PlayStation-bloggen, hvor det blant annet blir bekreftet at alle eksterne dingsbomser som fungerer på PlayStation 4 – typ arkadestikker, racinghjul og flyspaker – vil fungere på PlayStation 5.

Mange av dingsene du eier i dag vil fungere med PlayStation 5 ...
Sony

Det samme vil også gjelde for PlayStation VR og de medfølgende PlayStation Move-kontrollerne. I tillegg vil også PlayStation-kameraet (som kreves for at PSVR skal fungere) kunne kobles til PlayStation 5, men bare gjennom en adapter som eiere av VR-headsettet skal kunne skaffe seg gratis på et senere tidspunkt.

Gode og dårlige DualShock-nyheter

Den nåværende PlayStation-kontrolleren er et litt annet tema. Denne vil nemlig fungere delvis, men da bare på det Sony kaller «støttede» PlayStation 4-spill. Med dette mener de antageligvis de tidligere omtalte PlayStation 4-spillene som skal fungere via PlayStation 5s bakoverkompatibilitet. Hvilke spill dette er, vet vi fortsatt ikke i detalj.

... men skal du spille nye spill må du eie en DualSense-kontroller.
Sony

DualShock 4 vil derimot ikke fungere på kommende PlayStation 5-spill. Her vil man i stedet trenge den nye DualSense-kontrolleren:

– Vi mener at PlayStation 5-spill skal benytte seg av de nye funksjonene vi bringer til plattformen, inkludert funksjonene til den trådløse DualSense-kontrolleren, heter det i blogginnlegget.

I et separat innlegg blir det videre annonsert at Sony også skal holde en ny State of Play-sending klokka 22:00 kommende torsdag. Denne sendingen vil hovedsakelig ta for seg kommende tredjepartsspill som er på vei til PlayStation 4 og PlayStation VR, men vil også vise noen tredjepartsspill som kommer til PlayStation 5.

LES OGSÅ: – Kva er det Microsoft og Sony held på med? »

Siste fra forsiden