PlayStation 5 bakoverkompatibel

PlayStation 5 er bakoverkompatibel på lansering, men ikke med alle PlayStation 4-spill

Majoriteten av spill skal fungere.

Audun Rodem, Gamer.no

Når PlayStation 5 kommer til markedet til høsten skal den være bakoverkompatibel med en god del PlayStation 4-spill. Dette fortalte systemarkitekt Mark Cerny i sin tekniske gjennomgang av PlayStation 5-innmaten onsdag.

Likevel er ikke alle spill på plass. I første omgang forteller Cerny at nesten alle de 100 mest spilte PlayStation 4-spillene – basert på total spilletid – fungerer nå, etter at Sony gjorde en test. Vi vet ikke hvor mange som ikke kommer til å fungere, men Sony tar sikte på at de aller fleste spill skal virke ved lansering.

Tester spill hver for seg

Ifølge Cerny har PlayStation 5 den «interne logikken» til å etterape PlayStation 4 og PlayStation 4 Pro, men det alene er ikke nok. For å teste at alt fungerer som det skal, må det gjøres for hvert eneste spill, noe som tar tid.

Det er dog positivt at PlayStation 5 vil kunne lagre og kjøre nedlastede PlayStation 4-spill via eksterne harddisker, også USB-harddisker. Slik kan man la den mye kjappere SSD-disken i konsollen fokusere på PlayStation 5-spill, som derimot ikke støtter kjøring fra eksterne USB-harddisker.

Konkurrenten Xbox Series X har også bakoverkompatibilitet. Der skal alle Xbox One-spill, samt alle allerede bakoverkompatible Xbox 360- og originale Xbox-spill fungere, og både se bedre ut og kjøre bedre på den nye konsollen.

LES OGSÅ: Her er innmaten i PlayStation 5 sammenlignet med Xbox Series X »

Siste fra forsiden