Xbox Series X

Her er alle innmat-detaljene til Xbox Series X

Microsoft har sluppet et lass med ny informasjon om den neste Xbox-konsollen.

Microsoft

Det har allerede kommet noen drypp om den neste Xbox-maskinen, Xbox Series X, men nå har Microsoft omsider sluppet alle de tekniske detaljene om maskinen, som betyr at vi ikke lenger trenger å undre.

Xbox Series X får som allerede kjent en tilpasset prosessor fra AMD som bruker elementer fra Zen 2- og RDNA 2-arkitektur, og grafikkprosessoren skal takle en ytelse på solide 12 teraflops.

Laget for 4K og 60 FPS

Microsoft sier at maskinen er designet for å håndtere 4K-oppløsning med en bildefrekvens på 60 bilder per sekund uten noen kompromisser for utviklere. I tillegg har den støtte for 120 bilder per sekund for de som er mest kravstor når det gjelder bildefrekvens.

Microsoft

Maskinen vil ellers bli utstyrt med 16 GB minne og 1 terabyte med intern lagringsplass som kan utvides med ytterligere 1 terabyte via et spesialdesignet kort laget i samarbeid med Seagate.

Konsollen har også støtte for ekstern harddisk-lagring, men Microsoft understreker at man må kjøre spillene fra den interne SSD-en eller utvidelseskortet for å få den beste ytelsen.

Maskinvarebasert raytracing

På grafikkfronten bedyrer Microsoft at den største nyheten i Xbox Series X er såkalt «hardware accelerated raytracing». Det innebærer i korte trekk at grafikkprosessoren er spesialdesignet for best mulig raytracing-ytelse – den nye teknologien som skal gi vesentlig høyere grafisk realisme i spill.

En annen grafikkrelatert innovasjon er en ny, patentert utgave av noe som heter Variable Rate Shading (VRS), som innebærer at spillutviklere kan prioritere effekter knyttet til spesifikke figurer eller objekter. Dette skal resultere i mer stabile bildefrekvenser og høyere oppløsning uten konsekvenser for den opplevde bildekvaliteten.

Microsoft har også vektlagt bakoverkompatibilitet med Xbox Series X, og peker på at både eksisterende Xbox One-spill, bakoverkompatible Xbox 360-spill og originale Xbox-spill vil både se bedre ut og kjøre bedre på den nye konsollen.

Flere detaljer finner du hos Microsoft. Xbox Series X slippes mot slutten av 2020, men har ennå ikke fått en lanseringsdato.

Les også: Halo: Combat Evolved er tilbake på PC »

Les også
Test: Xbox Series X

Siste fra forsiden