Xbox Series X specs

Så kraftig blir Xbox Series X

Skryter av 12 teraflops og en fire ganger så kraftig prosessor som Xbox One.

Microsoft

I et innlegg publisert på Xbox Wire mandag gir konsollprodusenten mer informasjon om spesifikasjonene til Xbox Series X.

Xbox Series X skal benytte seg av en tilpasset prosessor fra AMD som bruker elementer fra Zen 2- og RDNA 2-arkitektur. Prosessoren blir fire ganger så kraftig som Xbox One. Grafikkortet skal klare 12 teraflop, og blir dermed to ganger så kraftig som Xbox One X, samt åtte ganger så kraftig som en vanlig Xbox One.

Hellblade: Senua's Sacrifice-oppfølger kommer til Xbox Series X. (Video: Microsoft)

Raytracing er – som tidligere meldt – også på plass, med hardware-basert DirectX Raytracing. Microsoft gjentar at konsollen skal ha SSD-disk for kjapp lasting, og støtte for 120 bilder i sekundet for utviklere som ønsker å fokusere på bildefrekvens fremfor andre ting.

På grafikkfronten nevnes også VRS – Variable Rate Shading – som er en måte for utviklere å prioritere individuelle grafikkeffekter på forskjellige ting i spillet, slik at spillet kan få mer stabil bildefrekvens og høyere oppløsning uten å miste synlig kvalitet.

«Quick Resume» mellom flere spill

Den kanske mest håndfaste nyvinningen på skrytelisten er en forbedret «Quick Resume»-funksjon. Mens man med Xbox One kan skru av konsollen, for så å ta opp tråden igjen akkurat der man var i spillet, kan man med Series X gjøre dette med flere forskjellige spill samtidig.

Samtidig optimaliserer Microsoft kontrollerens input, slik at det skal bli mindre etterslep mellom den trådløse kontrolleren og det som skjer på skjermen. De kaller funksjonaliteten Dynamic Latency Input, og sier at denne egenutviklede trådløsprotokollen skal synkronisere input og handling.

Kan spille spill fra alle Xbox-konsoller

Halo Infinite blir det første spillet til neste Xbox-konsoll, men er også tilgjengelig på Xbox One. (Video: Microsoft)

En del av pushet til Microsoft denne gangen er muligheten til å spille spill på tvers av generasjoner. Xbox Series X skal støtte alle Xbox- og Xbox 360-spill som er kompatible med Xbox One nå, samt alle Xbox One-spill bortsett fra dem som krever Kinect-kameraet.

Microsoft skal også fortsette å sørge for at spill du kjøper er tilgjengelige på tvers av sine plattformer, slik de gjør med egenpubliserte Xbox One- og PC-spill nå. I tillegg vil de la eksterne selskaper velge om de vil by på det samme, men oppfordrer sterkt til å tillate det.

Under brandingen «Smart Delivery» forteller de at spill du spiller vil tilpasse seg maskinvaren du spiller på. Dersom du spiller Halo Infinite på Xbox One, vil du få en opplevelse tilpasset den maskinvaren, mens du vil få en annen opplevelse ved å spille spillet på Xbox Series X. Siden Series X ikke får eksklusive spill ved lansering, er det altså mulig for Xbox One-spillere å henge med litt ennå.

Xbox Series X slippes mot slutten av 2020. Vi vet ikke hvor mye konsollen skal koste ennå, men de har nevnt at det legges til rette for flere konsollmodeller fremover.

Les også
Test: Xbox Series X

Ønsker du å få beskjed når Xbox Series X får norsk pris? Abonner på prisvarsel gjennom vår samarbeidspartner Prisguiden.

LES OGSÅ: Den nye Xbox-en heter ikke bare Series X »

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Gamer.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Siste fra forsiden