Xbox Series X

Xbox Series X får ikke eksklusive spill ved lansering

Xbox One-eiere har ingen hast med å oppgradere, avslører Microsoft.

Xbox Series X.
Microsoft

Både Sony og Microsoft har omsider lettet på sløret når det gjelder neste generasjons spillkonsoller, men kun sistnevnte har gitt oss en ordentlig avduking da de presenterte Xbox Series X på fjorårets Game Awards.

Nå viser det seg at Microsoft satser på en ny strategi når det gjelder eksklusivitet med sin nye konsoll. Det kommer frem i et intervju med Xbox Game Studios-sjefen Matt Booty hos MCV nylig.

I intervjuet avslører Booty at Microsoft ikke kommer til å produsere spill til Xbox Series X som kun kan spilles på den konsollen – i alle fall ikke på en god stund.

Ønsker ikke å svikte Xbox One-folket

Audun Rodem, Gamer.no

– Etter hvert som innholdet vårt kommer ut i løpet av det neste året eller par årene vil alle spillene våre kunne spilles på tvers av den familien av enheter. Vi vil forsikre oss om at dersom noen investerer i en Xbox One før Series X kommer ut, så skal de føle at de har gjort en god investering og at vi har forpliktet oss til å gi dem innhold, sa Booty.

Med andre ord ser det ut til at Xbox One-eiere ikke trenger å føle hastverk med å oppgradere til Xbox Series X for å få glede av nye spill fra Microsoft fremover.

Denne strategien gjelder altså i utgangspunktet kun Microsofts egne spill, men det er nok rimelig å anta at Microsoft dermed heller ikke vil yte press mot tredjepartsutviklere til å lansere Xbox Series X-eksklusive spill til lanseringen.

Microsoft har ikke avslørt så mange detaljer om Xbox Series X ennå, annet enn utseendet, men fra tidligere vet vi at maskinen skal levere 4K-oppløsning og 60 bilder i sekundet for sine spill. Det skal også være mulig å oppnå hele 120 bilder i sekundet og 8K-oppløsning, men hvorvidt noen spill vil sikte så høyt gjenstår å se.

Les også: Her er den neste Xbox-konsollen »

Siste fra forsiden