Xbox Series X

Her er den neste Xbox-konsollen

Møt Xbox Series X.

Natt til fredag gikk den årlige galakvelden The Game Awards av stabelen. Som vanlig var det duket for en rekke prisutdelinger, såvel som diverse avsløringer og blant det første vi fikk servert var et glimt av den neste Xbox-konsollen.

Xbox Series X kan også gå på vannet. (Advarsel: Den kan ikke gå på vannet.).
Microsoft

Xbox Series X skal den hete, og du kan se den i all sin prakt i traileren over. Som bekreftet tidligere skal den slippes mot slutten av 2020, men en endelig dato er fortsatt ikke bekreftet.

– Vår kraftigste konsoll

Foruten utseendet var det i grunnen ikke så mange nye detaljer å spore. Xbox-sjef Phil Spencer dukket opp på scenen for å fortelle at Xbox Series X er den kraftigste konsollen selskapet har skapt, som egentlig ikke kommer som noen stor overraskelse.

Ellers kunne Spencer avsløre litt om konsollens kontroller. Til Gamespot sa Xbox-sjefen at det ikke var nødvendig å finne opp hjulet på nytt, så utseendemessig blir det ingen store endringer. Utviklerne har riktignok lagt på en bedre d-pad, samt en egen «share»-knapp for å dele bilder og klipp.

Fra tidligere vet vi at maskinen skal levere 4K-oppløsning og 60 bilder i sekundet for sine spill. Ifølge Microsoft skal det også være mulig å oppnå hele 120 bilder i sekundet og 8K-oppløsning, men hvorvidt noen spill vil sikte så høyt gjenstår å se.

Via sine nettsider bekreftet utvikleren ellers at Xbox Series X vil være bakoverkompatibel, både med spill fra samtlige eldre Xbox-konsoller og også kontrollere og annet utstyr bygget for Xbox One. Xbox Game Pass blir også med videre, så du trenger ikke å tegne et nytt abonnement for den nye konsollen.

Siste fra forsiden