PlayStation 5 - VR

Sony har avduket de første detaljene om et nytt VR-headsett for PlayStation 5

Varsler forbedringer til oppløsning, synsfelt, sporing og input.

Illustrasjonsbildet er av den opprinnelige PSVR-utgaven.
Sony Interactive Entertainment

Sony har brukt de siste to årene på å legge planen for en ny fremtid for virtuell virkelighet på PlayStation. Nå har opplegget begynt å ta form, og denne uken kunne selskapet avsløre de første detaljene for et helt nytt PSVR-headsett.

PlayStation VR ble først tilgjengelig på PlayStation 4 i 2016.
Sony Interactive Entertainment

Via den offisielle PlayStation-bloggen kunne Hideaki Nishino – fra planleggings- og ledelsesteamet – fortelle at teamet er i full sving med å utvikle VR-briller for PlayStation 5. Selskapet har tatt med seg mye lærdom fra det første headsettet – som ble lansert i 2016 – og lover forbedringer på så godt som alle punkter.

– Vi tar alt vi har lært siden vi lanserte PSVR på PlayStation 4, og lager et nestegenerasjons VR-system som forbedrer alt fra oppløsning og synsfelt til sporing og input.

Én ledning og nye kontrollere

Da Sony snakket VR i 2019 var selskapet innom tanken om en trådløs variant. Utviklerteamet påpekte imidlertid at noe slikt ville bli dyrt og i dagens uttalelse sa Nishino at løsningen blir å bruke én enkelt ledning. Målet er å gjøre det litt enklere å sette opp VR-spilling, og samtidig levere en visuell opplevelse av høy kvalitet.

Nishino meldte også at VR på PlayStation 5 vil benytte seg av en helt ny kontroller. Denne skal etter planen utstyres med noen av funksjonene fra DualSense-kontrolleren, men akkurat hvilke fikk vi ikke vite enda.

Hva lanseringsplanene angår har Sony foreløpig ikke spikret noen dato. Nishino sa riktignok at det ikke blir slipp i 2021. Dermed har spillere litt tid på seg til å faktisk få tak i en PlayStation 5-konsoll før PSVR2 kommer på markedet.

LES OGSÅ: Sony solgte 4,5 millioner PlayStation 5-konsoller i 2020 »

Siste fra forsiden