PlayStation VR - PlayStation 5

Sony vil ikke slippe ny PlayStation VR samtidig med sin neste konsoll

Selskapet har likevel begynt å tenke på fremtiden for virtuell virkelighet.

Sony

Når Sony lanserer sin neste konsoll, maskinen vi forventer at skal hete PlayStation 5, åpner selskapet døren for nye muligheter innen virtuell virkelighet. Sjef for forskning og utvikling hos PlayStation, Dominic Mallinson, har allerede begynt å tenke på fremtiden, men kunngjorde nylig at det ikke er noen hast.

Les også: Ny video viser hvor mye raskere PlayStation 5 er enn sin forgjenger »

Sony har satser videre på PlayStation VR, men ser ingen hast med å slippe en oppgradert variant.
Sony

I et intervju med CNET kunngjorde Mallinson at vi ikke kan forvente en ny versjon av PlayStation VR med det første. Den opprinnelige utgaven vil nemlig også fungere med PlayStation 5, og dermed er en oppgradering rett og slett ikke nødvendig.

– Det er ingen grunn for oss å slippe et nytt VR-sett samtidig med en ny konsoll. Å bombardere kunden med mange, mange ting – du må kjøpe ditt, du må kjøpe datt – er et budskap vi ikke ønsker å sende. På mange måter blir det flott å få litt pusterom innimellom de tingene, forklarte Mallinson.

En trådløs fremtid?

Mens avdelingen for forskning og utvikling dermed har god tid på seg, ligger flere potensielle planer allerede på bordet. Mallinson kan for eksempel tenke seg et lettere headset med færre ledninger og mindre rot, men påpeker at det å gå trådløst er dyrt.

Videre har Sony begynt å kikke på såkalt «eye tracking», teknologi som følger øynene dine og registrerer hva du faktisk ser på inne i headsettet. Nye kontrollere er også noe utviklerne skal få på plass, da de eksisterende Move-kontrollerne begynner å trekke på årene og aldri var designet for VR-bruk i utgangspunktet.

Mallinson tror på en lys fremtid for virtuell virkelighet, til tross for at teknologien enda ikke har nådd skikkelig ut til massene. Sony har solgt 4,2 millioner PlayStation VR-enheter, sammenlignet med nesten 100 millioner PlayStation 4-konsoller, men interessen for VR blant utviklerstudioene vokser seg stadig større.

– Vi begynner å nå et punkt hvor utviklere kan si «OK, jeg kan tjene penger. Det er ikke lett, men nå kan jeg tjene penger på dette», meldte Mallinson.

Her er de første detaljene om PlayStation 5.
Sony lover kjappere lasting, 8K-oppløsning og bakoverkompatibilitet »

Siste fra forsiden