Smakebitspillet P.T. skjuler en sjokkerende hemmelighet

Et nytt Silent Hill-spill av Hideo Kojima og Guillermo del Toro ligger bak fasaden.

Norman Reedus skjulte seg bak lokkespillet P.T.
Sony Computer Entertainment

Dersom du snuste innom Sonys Gamescom-konferanse tirsdag kveld fikk du kanskje med deg en trailer litt på siden av resten. Med ingen annen kreditering enn det ukjente studionavnet 7780s Studio lokket traileren med et lite spill – bare kalt P.T. – som skulle være den «første interaktive lokkebiten noensinne», og viste utdrag det som etter alt å dømme var et skrekkspill. Mest besynderlig av alt var det umiddelbare slippet på PlayStation Store i går kveld.

Nå et vi hva alt hemmelighetskremmeriet egentlig handlet om. Flere spillere fullførte i går kveld PlayStation 4-teaseren, blant annet «GiGi» som strømmet det hele på sin Twitch-kanal. På slutten ble de belønnet med en ny trailer som egentlig bare skapte enda flere spørsmål. Det vi dog vet er at Guillermo del Toro, Hido Kojima og skuespiller Norman Reedus nå jobber med et spill kalt Silent Hills.

Slutten på P.T. og Silent Hills-biten kan du se i videovinduet nederst i saken »

Hills, ikke Hill

Det første vi stusser på er tittelen. Etter å ha tviholdt på merkenavnet Silent Hill siden begynnelsen på nittitallet virker det som om Silent Hills går sin egen vei. Noen tror at den ekstra s-en tyder på at det er flere spill i emning – kanskje ett av Kojima og ett av del Toro. Mer sannsynlig er det snakk om noe i selve spillet som gjør at det blir naturlig å snakke om flere enn én ås.

The Boondocks Saints- og The Walking Dead-fans kjenner sikkert igjen Norman Reedus. I tillegg til å bruke stemmen hans til prosjektet, har utviklerne også lempet inn ansiktet og likheten til skuespilleren.

Det som også er uklart er hvem det egentlig er som står bak spillet. 7780s Studio ble beskrevet som «nyformet» da traileren ble vist under pressekonferansen, men med tanke på Kojimas hang for å lede fansen bak lyset er det langt fra sikkert at det er sant. Også interessant er faktumet at P.T. tilsynelatende ble publisert av Sony Computer Entertainment, ikke Konami som jo eier Silent Hill-serien. Hvor involvert er Sony egentlig i utviklingen og publiseringen av spillet?

Alle disse spørsmålene får vi kanskje svar på i løpet av Gamescom-uka. Vi håper våre to utsendte rabagaster i Köln, Marius Kjørmo og Håvard Hofstad Ruud, tør finne ut av mer om dette underlige prosjektet.

Kan Silent Hills være det ukjente prosjektet Kojima nevnte i 2012?
Da sa designeren at han ville jobbe med kjente problemstillinger for oss alle »

Slutten på P.T. og Silent Hills-smakebiten.

Siste fra forsiden