Er The Phantom Pain et nytt Metal Gear Solid-spill?

Alt tyder på at Kojima er på luringstokt igjen.

Natt til lørdag gikk Spike TVs årlige spillsirkus, Video Game Awards, av stabelen. Tradisjon tro fikk vi se en hel del nytt fra både kjente og ukjente spill, blant annet en besynderlig trailer fra et helt nytt spill kalt The Phantom Pain. Traileren kan du se nederst i artikkelen.

Proteser og kravling

Vi opplever fra synspunktet til en mann med en armprotese. Mannen våkner angivelig opp på et sykehus etter lang tid i koma. Etter hvert får vi se figuren fra tredjeperson mens han kryper langs bakken gjennom sykehuset. Etter hvert invaderer en gruppe soldater sykehuset, og skyter alt som beveger seg.

Herifra blir det hele enda mer besynderlig, etter hvert som sykehuset tar fyr. Vår bandasjerte helt løper nå gjennom korridorene mens han hallusinerer om enhjøringer, hvaler og soldater som står i fyr og flamme. Alt poengteres med et uberegnelig lydspor som gjør det hele enda mer forrvirrende.

The Phantom Pain skal angivelig komme til Xbox 360, PlayStation 3 og PC, og utvikles av det nyoppstartede svenske studioet Moby Dick Studios. Ifølge studioets nettside (som kun er to uker gammel) er det svensken Joakim Mogren som leder an utviklingen.

Vår helt løper gjennom korridorene.

Hva er på ferde?

Men ting skurrer, og er nok ikke helt slik de virker. For det første inneholder traileren en hel drøss med ting som tyder på at dette spillet finner sted i Metal Gear Solid-universet. Den amputerte hovedpersonen minner mistenkelig mye om Big Boss, en kan skimte en drøss med Metal Gear-relaterte figurer og andre hint. I tillegg er Joakim et anagram for Kojima, Mogrens twitterkonto er et underlig sammensurium av halvgod engelsk og svensk, og en god slump med Konami-ansatte hadde Moby Dick Studio-skjorter på seg under arrangementet.

First person crawling?

Det som kanskje er mest avslørende er tittelskjermen på slutten av traileren. Deler av Bokstavene er kuttet bort, og noen tilsynelatende tilfeldige linjer står bak overskriften. Myser man på det hele kan det se ut som om skyggene danner ordene Metal Gear Solid V.

For en full oversikt over alle hint, tegn og konspirasjonsteorier kan man ta turen over til NeoGAF. Nettforumet har en lang tråd der brukerne i fellesskap har gått grundig gjennom alt.

Om dette skulle vise seg å være noe lureri fra Kojima og gjengen vil det i så fall ikke være første gang. Før lanseringen av Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty viste Konami kun spillinnhold der Solid Snake figurerte som hovedperson. Da spillet så kom ut viste det seg kjapt at hovedrolleinhaveren var den androgyne helten Raiden.

Les også: Nytt Metal Gear Solid avslørt Les også: Sniktitt: Metal Gear Rising: Revengeance

Les også
Norske Festival of Magic kommer til Wii U
Klarer ikke laste video

Siste fra forsiden