Kojima utforsker «menneskelige problemstillinger»

Ny spillserie tar for seg kjærlighet og familieoppdragelse.

Den legendariske spillskaperen Hideo Kojima avslørte under årets E3-messe at han jobber med en ny spillserie. I denne ønsker han å ta for seg problemstillinger vi mennesker står overfor i løpet av våre liv.

– Nå begynner jeg på en ny serie med fokus på nye problemstillinger. Disse vil sannsynligvis være annerledes enn hva Metal Gear Solid tok for seg. Jeg blir 50 snart, så hvis jeg skal ta for meg nye temaer vil det kanskje være noe på et mer menneskelig plan, for eksempel kjærlighet eller hvordan man oppdrar en familie, sa Kojima i et intervju med CVG under E3.

Et tabubelagt tema

Om disse nye spillene har noe med Metal Gear Solid å gjøre er foreløpig uvisst. Det er heller ikke kjent om den nye spillserien er knyttet til det mystiske «Project Ogre» som Kojima også jobber med for tiden. Project Ogre ble avslørt i 2001 og er Kojimas første spill i regissørstolen siden Metal Gear Solid: Peace Walker. Fint lite ved spillet er kjent foreløpig, men det har blitt nevnt at spillet vil ta for seg et tabubelagt tema.

– For å kunne fortelle historien jeg ønsker må jeg inkludere dette tabuet i spillet. Jeg gjør det ikke kun for å inkludere et vanskelig tema. Jeg vet det er risikabelt, men jeg tror det vil lønne seg til slutt.

Mye tyder også på at Metal Gear Solid 5 er under planlegging hos Kojima Productions. Under Game Developer's Conference i mars averterte Konami etter ny stab til et nytt MGS. Det ryktes at dette nye spillet vil foregå en gang på 70-tallet, midt under Les Enfants Terribles-prosjektet, som skapte Solid Snake og hans brødre Liquid og Solidus. Hvorvidt Kojimas nye spillserie, som skal ta for seg kjærlighet og familie, vil ta utgangspunkt i MGS5 vil tiden vise.

Les også: Metal Gear-skaper forfremmet
Les også: Det er kvalitetsforskjell mellom øst og vest

Fotografiet i toppen er tatt av kazamatsuri. Det brukes av oss i henhold bildets Creative Commons-lisens.

Siste fra forsiden