– Kojima har forlatt Konami

Rykte sier at spillutvikleren er ferdig, men Konami hevder at han bare er på ferie.

Georges Seguin, Wikimedia

Ifølge en artikkel i The New Yorker skal Metal Gear-skaper Hideo Kojima nå ha forlatt Konami for godt. 9. oktober skal ha markert den profilerte spillskaperens siste dag, ifølge en anonym kilde som var tilstede på Kojimas avskjedsfest hos kontorene til Kojima Productions i Tokyo.

Kojima sa på mange måter adjø til Metal Gear med denne videoen. (Video: Konami)

Verken Konamis toppsjef, Hideki Hayakawa, eller daglig leder Sadaaki Kaneyoshi skal ha vært tilstede, ifølge kilden. De besøkende skal ha vært kollegaer fra Kojima Productions og noen andre studioer.

Konami hevder på sin side, ifølge nettstedet Tokyo Sports, at Hideo Kojima kun er på ferie.

– For øyeblikket er Kojima listet opp som en ansatt, forteller de.

Slutt på storspill

Dette virker som det foreløpige punktumet i det som har blitt en av spillverdenens mest omtalte saker i år. Først i mars begynte ryktene om at Hideo Kojima og Kojima Productions ikke så øye til øye med Konami lenger. Utad vistes dette ved at Konami begynte å fjerne studioets logo fra markedsføringsmateriale og nettsider knyttet til høstens Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Metal Gear Solid V fikk god mottagelse av oss.

Deretter begynte ryktene om at Kojima selv ikke lenger var ansatt hos Konami å svirre, og at han og Kojima Productions kun jobbet som frilansere inntil Metal Gear Solid V: The Phantom Pain var ferdigstilt.

At Konami også valgte å fjerne skrekkspilldemoen P.T. fra PlayStation Store like etter at de avbrøt utviklingen av Silent Hills – en planlagt revitalisering av skrekkspillserien med Kojima og Guillermo del Toro i registolene – ble i stor grad tolket som en del av konflikten mellom partene.

Tidligere i høst begynte også flere nettsteder å melde om at Konami ikke hadde planer om å fortsette utviklingen av storspill lenger, med unntak av fotballserien Pro Evolution Soccer og ferdigstillingen av nettdelen til Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ble for øvrig hyllet av vår anmelder som kalte det en perfekt avslutning på serien.

Arbeidssituasjonen hos Konami virker heller ikke å være på topp.
Konami anklages for å overvåke og straffe sine spillutviklere »

Siste fra forsiden