Hideo Kojima - OD

Kojimas nyeste spillavduking inkluderte visst referanser til Silent Hill

Kojima Productions

TLDR

  • Hideo Kojima avduket sitt nye spill under The Game Awards. Det synes å inkludere referanser til et annet Kojima-prosjekt på bakgrunn av skjulte bokstaver i spillets første trailer.
  • Kojima jobbet tidligere med et spill i Silent Hill-serien kalt Silent Hills. Spillet ble aldri fullført etter at Konami brøt med Kojima i 2015 og slettet alle spor av den tilhørende demoen, P.T.
  • OD er under utvikling av Kojima Productions og vil bli utgitt av Xbox Game Studios. Det har tilsynelatende ingen tilknytning til Konami, som fortsatt eier rettighetene til Silent Hill.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Hideo Kojima var på plass under årets The Game Awards, for å dra sløret av sitt neste spill – OD. Utviklerveteranen delte en kort teaser-trailer for opplegget, som etter alt å dømme inkluderer referanser til et annet Kojima-prosjekt.

Som Central Xbox rapporterte på X (tidligere Twitter) dukker det opp et knippe skjulte bokstaver inne i munnen på figuren spilt av Udo Kier. Bokstavene staver Atami, en by i Shizuoka-regionen i Japan. På japansk heter Shizuoka 静岡, og skrevet hver for seg betyr de to tegnene Silent (静) og Hill (岡).

Du kan se bokstavene dukke opp i munnen på figuren spilt av Udo Kier. Den første bokstaven dukker opp omtrent 40 sekunder ut i videoen.

Kojima jobbet som kjent med et nytt spill i Silent Hill-serien for noen år siden. Spillet skulle hete Silent Hills, var et samarbeidsprosjekt med filmregissør Guillermo del Toro og fikk sin start på livet gjennom den berømte demoen P.T.

Silent Hills fikk imidlertid aldri se dagens lys. I 2015 brøt Konami med Kojima. Spillet ble lagt på is og Konami gikk så langt som å slette alle spor av P.T.-demoen fra PlayStation-butikken.

Hvorfor Kojima tilsynelatende refererer til prosjektet nå er foreløpig uvisst. OD utvikles av Kojima Productions og gis ut av Xbox Game Studios. Så vidt vi vet har det ingen ting å gjøre med Konami, som fortsatt eier rettighetene til Silent Hill.

Konami har for øvrig kunngjort store planer for en retur til den klassiske grøsserserien. I oktober i fjor avslørte selskapet at det har fire spill og en film på vei, som alle er satt i Silent Hill-universet.

Les alle nyhetene fra The Game Awards 2023 »

Siste fra forsiden