Silent Hill

Fire Silent Hill-spill og en film

Konami gjenoppliver grøsserserien i stor stil.

Konami

Konami holdt som varslet en Silent Hill-presentasjon onsdag kveld, og for håpefulle fans ble det mye å sette tenna i. Etter ti år siden forrige spill i serien avslørte utvikleren at fire nye titler er på vei, pluss en film.

Silent Hill 2

Silent Hill 2.

Første spillet som ble avslørt er en nyversjon av Silent Hill 2, som det har gått en del rykter om oppgjennom årene. Denne kommer til PC og PlayStation 5 – der den blir konsolleksklusiv i ett år – men en dato er foreløpig ikke satt.

Det er Layers of Fear- og The Medium-skaper Bloober Team som tar seg av utviklingen. Detaljene er foreløpig få, men basert på den første traileren – som du ser til høyre – er grafikken i hvert fall pusset opp mange hakk.

Silent Hill Townfall

Silent Hill: Townfall.

Silent Hill: Townfall er neste spill på lista. Samarbeidsprosjektet kommer fra Stray-utgiver Annapurna Interactive og utviklerteamet No Code Studios – kjent for Stories Untold.

Akkurat hva dette handler om er imidlertid uvisst, og vi har kun sett en kort teaservideo. En slippdato er heller ikke klar.

Silent Hill: Ascension

Silent Hill f.

Flere utviklere og produksjonsselskaper – inkludert Dead by Daylight-skaper Behaviour og Bad Robot Games – går sammen om å lage Silent Hill: Ascension. Det hele beskrives som en «interaktiv serie i sanntid», der spillere kan sitte sammen og følge historien og tilsynelatende påvirke utfallet på et eller annet vis.

Silent Hill: Ascension kommer en gang til neste år, men plattformdetaljer uteble.

Silent Hill f

Silent Hill f.

Silent Hill f tar turen tilbake til Japan på 1960-tallet. Her får vi bli med på et eventyr stappet med grøss, gru og andre uhumskheter.

Konami forteller at historien er skrevet av Ryūkishi07, som er kjent for japanske visuelle historier med psykologisk og overnaturlig grøss som tematikk.

Ingen dato er satt.

Return to Silent Hill

Return to Silent Hill.

Den nye filmen satt i Silent Hill-universet heter Return to Silent Hill. Denne ble presentert via en videomelding fra regissør Christophe Gans, som også regisserte Silent Hill-filmen fra 2006.

Også her er det få detaljer på plass. Skuespillerne er ikke valgt ut og filmingen har da heller ikke begynt, så trolig blir det enda en stund til vi kan forvente en premiere.

Siste fra forsiden