Konami-skrekkspillet P.T. slettes nå tilsynelatende helt fra PlayStation Store

Er allerede umulig å laste ned i Nord-Amerika.

Norman Reedus skulle være med i Silent Hills.
Konami

Allerede mot slutten av april ble det varslet at det lille skrekkspillet PT skulle fjernes fra PlayStation Store. Gratisopplevelsen ble plutselig lansert som en del av promoteringskampanjen til Konami-spillet Silent Hills under E3-messen i 2014, men ble så godt mottatt at det fikk sin egen tilhengerskare. Fjerningen kom i tandem med nyheten om at Silent Hills ikke lenger er under utvikling.

Slik er slutten på P.T.

De fleste trodde at PT ville fortsette å være tilgjengelig for de som allerede har lastet ned spillet én gang via PlayStation Store. Vanligvis er det slik at man kan få tak i spill man har slettet fra harddisken ved å gå gjennom spillbiblioteket, selv om de ikke lenger er ute for salg. Men én uke etter at spillet ble fjernet fra butikksidene dette ikke stemmer denne gangen. Ifølge Polygon virker det som om PT nå er i ferd med å bli helt rensket fra Sonys servere, og prøver man å laste ned spillet får man en feilmelding.

For øyeblikket er spillet umulig å laste ned igjen på den nord-amerikanske varianten av PlayStation Store. Eurogamer melder om at spillet fremdeles er tilgjengelig for oss europeere som har lastet ned spillet tidligere, men det er veldig sannsynlig at det fjernes fra den europeiske nettbutikken i løpet av dagen. Dersom man har P.T. liggende på harddisken er det altså lurt å la det ligge.

Konami har så langt ikke uttalt seg om situasjonen.

Situasjonen er et godt eksempel på hva som i værste fall kan skje med spill kjøpt i digitale nettbutikker i fremtiden. Det er høyst uvanlig at spill fjernes i sin helhet fra slike tjenester, men som P.T.-eksemplet viser kan ting plutselig forsvinne helt. Forhåpentligvis og sannsynligvis kommer spillet til å bevares for fremtiden av ivrige fans, men at det kun eksisterer i digital form gjør dette vanskelig.

Hva skjer hos Konami?

P.T. fjerningen er foreløpig punktumet for det som har vært en dramatisk nyhetsmåned for Konami. Det japanske selskapet havnet først i søkelyset da de systematisk gikk gjennom sine nettsider for å fjerne alle spor etter Metal Gear Solid-skaper Hideo Kojimas merkevare, Kojima Productions. Ikke lenge etter begynte ryktene om at Kojima ikke lenger var ansatt hos Konami å strømme på, og GameSpot hevder å ha snakket med kilder som bekrefter at Kojima vil være ferdig hos selskapet etter at Metal Gear Solid V: The Phantom Pain er ute.

Det neste fra selskapet var så fjerningen av P.T., før de så bekreftet at Silent Hills – et skrekkspill i regi av Kojima og filmregissør Guillermo del Toro – ikke lenger er under utvikling.

Metal Gear Solid regnes ofte som en av snikesjangrens ypperste.
Vi tok nylig et tilbakeblikk på PlayStation-spillet »

Siste fra forsiden