Konami - Antoine Griezmann

Konami bryter samarbeid med fotballstjerne etter anklager om rasisme

Barcelona-spiller Antoine Griezmann i hardt vær.

Antoine Griezmann var ambassadør for TV-serien og kortspillet Yu-Gi-Oh!.
Konami

Konami har fjernet Antoine Griezmann fra rollen som ambassadør for Yu-Gi-Oh!-serien. Det kommer etter at den profilerte Barcelona-spilleren ble anklaget for rasisme.

Griezmanns klubb, Barcelona, er en av Konamis samarbeidsklubber i fotballspillet PES.
Konami

En video som dukket opp denne uken viser Griezmann og lagkamerat Ousmane Dembélé som angivelig gjør narr av asiatiske hotellansatte under et opphold i Japan.

Som ESPN melder er Dembélé den eneste som snakker i videoen, mens Griezmann bare ler med. Det har imidlertid skapt mye oppstyr i sosiale medier, og nå har videoen fått konsekvenser for franskmannen.

– Diskriminering er uakseptabelt

I en uttalelse skriver japanske Konami at det ikke kan godta rasisme eller andre former for diskriminering.

– Konami mener, akkurat som i all idrett, at diskriminering er uakseptabelt. Vi hadde kunngjort Griezmann som vår Yu-Gi-Oh!-ambassadør, men gitt hva som har skjedd har vi valgt å bryte den kontrakten.

Pro Evolution Soccer-utvikleren ba Barcelona om en offisiell uttalelse, ettersom den spanske klubben har et direkte samarbeid med Konami gjennom fotballspillet. Barcelona-sponsor Rakuten – også japansk – krevde også en full forklaring.

Onsdag tok Barcelona bladet fra munnen, og rettet en unnskyldning til alle fans og samarbeidspartnere som er misfornøyde med situasjonen. Klubben erkjente at Griezmann og Dembélé viste en mangel på respekt, noe som ikke stemmer med Barcelonas verdier. Ledelsen sa videre at doen har vist at de angrer, men påpekte at klubben fortsatt ville vurdere mulige sanksjoner.

Tidligere i uka kom Griezmann selv med en uttalelse om saken. Via Twitter avviste spilleren anklagene mot seg, samtidig som han tok avstand fra rasisme og beklaget dersom han hadde fornærmet folk fra Japan.

LES OGSÅ: Call of Duty-skuespiller fordømmes av Activision »

Siste fra forsiden