Sluttspillet i Telenorligaen - Rocket League

Kremen av norsk Rocket League møtes til sluttspill i helgen

Telenorligaens fire beste lag kommer til Spillexpo for å kåre en mester.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN

Vis mer

Norges største satsing på e-sport. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Over 800 lag og 5500 spillere var påmeldt vårsesongen 2017.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

Etter en meget jevn høstsesong er det igjen duket for Telenorliga-sluttspill i Rocket League. BX3, Came With A Great Fart (CWAGF), Kartoflerne og Tøvpatruljen samles på Spillexpo i helgen, der en ny norgesmester skal kåres.

Kalaset sparkes i gang med BX3 mot CWAGF på fredag klokken 16:00. Deretter møtes Kartoflerne og Tøvpatruljen klokken 14:00 dagen etter, før det hele avgjøres med finale klokken 15:00 på lørdag.

De som ikke tar turen til Lillestrøm kan følge turneringen direkte på TV 2 Sumo. Det er ikke nødvendig med abonnement for å se kampene, men man må opprette en konto for å få tilgang.

Hvem kan slå BX3?

DISSE SPILLER FOR BX3

Vis mer

Øystein «etreX» Antonsen Larsen
Casper «Sacred» Sperrevik
Jørgen «Jwols» Olsen

Etter vårsesongen i Rocket League valgte Telenorligaen å utvide 1. divisjon med to lag. Flere lag skulle tilsynelatende bety større konkurranse, men det kunne man ikke merke på forhåndsfavoritt BX3.

Laget gikk ubeseiret gjennom samtlige ni runder, og avsluttet knallsterkt mot medfinalister Tøvpatruljen og Kartoflerne. Det er dermed ikke utfortjent at BX3 beholder sitt favorittstempel inn mot helgens sluttspill.

Med all suksessen skorter det ikke på selvtillit, og selv om laget skulle ha en dårlig dag forventer kaptein Øystein «etreX» Antonsen Larsen å stikke av med Telenorliga-tittelen. Han innrømmer at gutta kjenner litt på presset forbundet med det å være favoritt, men tror ikke det skal by på store problemer:

– Vi tenker litt på det, men føler det begynner å bli en vane for oss å spille under press nå. Det ser ikke ut til at presset gjør oss noe dårligere i hvert fall, forteller «etreX» til Gamer.no.

Av de andre finalistene er Kartoflerne det laget som kan by på størst problemer, mener «etreX». Først må BX3 riktignok ta seg forbi CWAGF, et annet lag i toppform.

– Vi må finne svakheten deres

DISSE SPILLER FOR CAME WITH A GREAT FART

Vis mer

Knut «Ingvaldsson» Skaug
Jonas «Lemon» Roald
Stian «Blastnor» Hjulstad Nilsen

Came With A Great Fart hadde kanskje den vanskeligste starten på høstsesongen, men kom seg greit fra det med to seire og to tap. Siden nederlaget for Kartoflerne i runde fire har ikke gutta tapt en eneste match, og de endte til slutt på en delt andreplass.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

Den gode formen til tross valgte tabelltopp BX3 å spille sin semifinale mot CWAGF. Det kom overraskende på kaptein Knut «Ingvaldsson» Skaug:

CWAGF hadde det tøft i starten av sesongen, men løftet seg.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Vi føler vi har spilt bra til nå og mener vi er et relativt godt lag. Vi synes det var litt rart at BX3 valgte oss etter at vi gjorde det bedre enn Tøvpatruljen og nesten like bra som Kartoflerne i serien.

På spørsmål fra Gamer.no sier «Ingvaldsson» at CWAGF hadde trodd på seier mot hvert av de andre lagene. Nå får de først testet den teorien om de vinner på fredag, noe som blir en vrien oppgave:

– BX3 ser ut som de blir veldig vanskelige å slå. Jeg tror at de vinner hele sluttspillet ganske enkelt, siden de både har gode individuelle spillere og er det eneste laget som øver noe sammen. Enten må de ha en dårlig dag, eller så må vi finne svakheten deres i løpet av denne uka, sier «Ingvaldsson».

– Tar et par treningsøkter og håper det holder

DISSE SPILLER FOR KARTOFLERNE

Vis mer

Aleksander «Phocaz» Jensen
Tormod «Reganam» Lien
Martin «Sniper» Wiulsrød

For regjerende Telenorliga-mester Kartoflerne står høsten 2017 i sterk kontrast til lagets glimrende vårsesong. Gutta så lenge ut til å skulle knive med BX3 om førsteplass på tabellen, men etter svært ujevne prestasjoner i sesongens to siste runder haltet de seg inn til delt andreplass.

For Martin «Sniper» Wiulsrød er det ingen tvil om at mangelen på en fast lagoppstilling har bidratt til de blandede resultatene i høst. «Sniper» begynte sesongen på benken, med Aleksander «Phocaz» Jensen som erstatter, men har rotert inn og ut etter behov.

Kartoflerne vant Rocket League-sluttspillet i vår.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

I sluttspillet er det Marius «Kileak» Johansen som uteblir fra starttreeren, men denne gangen har Kartoflerne bestemt seg for å være bedre forberedt:

– Vi har planer om å ta et par treningsøkter og håper det holder, uttaler «Sniper» til Gamer.no.

Bare «et par treningsøkter» høres kanskje vel optimistisk ut, men det er ingen hemmelighet at Kartoflerne sjelden spiller sammen utenom Telenorligaen. Litt trening kan derfor være akkurat det som skal til for å stikke av med trofeet, og «Sniper» mener laget i det minste har gode sjanser til å slå Tøvpatruljen i lørdagens semifinale.

Endringer for Tøvpatruljen

DISSE SPILLER FOR TØVPATRULJEN

Vis mer

Kim Alexander «kimy0» Hermansen
Andreas «Andey» Groven
Frederik «Paradox» Sejs Nielsen

En stor grunn til «Snipers» selvsikkerhet mot Tøvpatruljen er at Casper «Al Dente» Vissing ikke tar turen til SpillExpo. Dansken har prestert meget godt i høst, og må ta mye av æren for at laget knep den fjerde og siste sluttspillplassen. Til sammenligning har innbytter Frederik «Paradox» Sejs Nielsen ikke spilt i Telenorligaen siden vårsesongen.

Den store endringen har lagt en demper på Tøvpatruljens forventninger, og Andreas «Andey» Groven forteller at laget først og fremst drar til Lillestrøm med mål om å ha det gøy:

– Nå som det ble endringer skal vi bare kose oss og gjøre så godt vi kan. Jeg har egentlig ingen forventninger, konstaterer «Andey» i intervju med Gamer.no.

De tre kan dermed senke skuldrene og spille uten forventningspress, noe som gjerne kan føre til gode resultater. «Andey» tror samtlige lag har sjansen til å vinne sluttspillet, og ingen bør ta seieren på forskudd.

Siste fra forsiden