Kristiansand-utvikler lager MMO-spill

Ny norsk spillutvikler

Den ferske spillutvikleren Web & Circus jobber med to MMO-spill for yngre spillere.

Web & Circus er en ny spillutvikler basert i Kristiansand. Selskapet består for øyeblikket av fem mann, hvorav to bor i Norge, én bor i Australia og to bor i USA.

Bak: Todd Macadangdang, Sven Myhre og Eric Kolb. Foran: Chris Hildenbrand og Carl Lydon.

Daglig leder hos Web & Circus, Todd Macadangdang, forteller at han har funnet et positivt miljø i Kristiansand, og at selskapet har fått god støtte fra blant annet Cultiva-stiftelsen og Innovasjon Norge.

– Vi er flere som prøver å bygge opp spillindustrien her på Sørlandet. I Oslo har du Funcom, Artplant og så videre, og vi håper at vi kan bygge opp den typen industri og miljø i og rundt Kristiansand, sier han til Gamer.no.

Web & Circus planlegger å satse både på kjernegamere og "casual"-spillere, og medarbeiderne i selskapet har bred erfaring fra spillindustrien. Nå ønsker de å vise at de kan spille på samme nivå som utviklere andre steder i Europa.

Selskapets første prosjekt er et todimensjonalt MMO-spill beregnet for barn, og Todd Macadangdang forteller at spillet kan sammenlignes med titler som Habbo Hotel og Club Penguin.

Konseptbilde.

Dette spillet vil senere få følge av et tredimensjonalt MMO satt til samme univers. Også dette spillet vil være beregnet på et ungt publikum, og komme med et konsoll-aktig gameplay.

– Vi planlegger å lage et massivt flerspillerspill som er mer enn Disney's Toontown eller Pirates of the Caribbean, sier Macadangdang.

Web & Circus forventer at det første prosjektet deres etter planen skal være klart for betatesting rundt juletider. Den offisielle lanseringen vil skje sommeren 2009, på Comicon-messen i San Diego.

3D-prosjektet skal lanseres etappevis, og på dette tidspunktet tror Todd Macadangdang at den første delen av spillet også vil debutere på neste års Comicon-messe.

Begge prosjektene blir gratis å spille, og får lokaliserte norske versjoner i tillegg til de internasjonale versjonene.

Siste fra forsiden