Zombiekrigen når Xbox Live

Kritikerrost strategispill

Snart får også Xbox 360-eiere kose seg med Plants vs. Zombies.

Det er ingen hemmelighet at spillmarkedet, i likhet med alle andre markeder, har en hang til å følge trender. De siste årene har en av de klart største trendene blant småspill vært såkalte «tower defense»-spill, som går ut på å bygge forsvar mot fiender som kommer i en bestemt rute.

Nå kan det se ut som om Xbox Live Arcade-porteføljen utvides med nok et spill av denne typen, i tillegg til allerede populære titler som Defense Grid og Toy Soldiers. IGN melder nemlig at den digitale markedsplassen kan by på det særs populære Plants vs. Zombies fra 8. september.

Bilde fra PC-versjonen av spillet.

Strategispillet kom først ut til PC i fjor vår, og har siden den tid også fått en iPhone/iPod-versjon. Det har i lang tid vært et av de klart mest populære «tower defense»-spillene, mye på grunn av et uortodokst konsept i kombinasjon med fyldige spillmekanismer og en annerledes grafisk stil.

Vi anmeldte i vår tid PC-versjonen av Plants vs. Zombies, og vår anmelder belønnet det med en solid åtter og kalte det «herlig underholdning som balanserer på linjen mellom det lette og det umulige». Det bør altså være grunn til å glede seg for de som ikke får nok av forsvarsmoro til Xbox 360.

Siste fra forsiden