Datakrigerne i King of Nordic - Counter-Strike: GO

– «kriz» vet hva som skal til for å vinne

Den regjerende seriemesteren roses opp i skyene av sin lagkamerat Shero «Shero» Jaman.

Shero «Shero» Jaman skryter av Flawless-spiller Kristian «kriz» Sandsvær (på bildet).
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Ny fredag og i ordentlig tradisjon er det også klart for en ny episode av King of Nordic. Vi er i den syvende episoden i sesong 12, og Norge har fremdeles ikke tatt tittelen.

DISSE SPILLER FOR DATAKRIGERNE:

Vis mer

Shero «Shero» Jaman
Daniel «zykes» Jensen
Anders «Savvy» Sundet
Kristian «kriz» Sandvær
Trygve «komba» Johansen

Mesteparten av sesongen har bestått en rotasjon mellom LANViRU$ og Datakrigerne. Fredag er det sistnevnte som skal i aksjon, og Shero «Shero» Jaman mener følgende om den manglende konkurransen i kvalifiseringen.

– Jeg synes ikke at det er sunt for miljøet, men tror at flere lag vil kjempe for kvalifiseringen i fremtiden.

– «kriz» bringer ro i laget

Daniel «zykes» Jensen holder mikslaget Datakrigerne gående.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Datakrigerne har deltatt i flere sluttspill, og gjerne med vidt forskjellige lagoppstillinger under lederskap Daniel «zykes» Jensen. Jaman forteller litt om tankegangen til sin lagleder.

– Først og fremst så er Datakrigerne ett slags mikslag under lederskap av «zykes». Han liker å bytte folk ut til tider for å se om kombinasjonen funker, og det tror jeg at den gjør med dette laget.

Til ukens sluttspill har Datakrigerne hentet inn regjerende seriemester Kristian «kriz» Sandvær. I følge Jaman tilfører Sandvær den nødvendige roen til laget, men understreker likevel at dette er en lagsport, hvor det er laget samlede prestasjon som vil ha noe å si.

– Det som må til i mine øyne er ett velorganisert lag som spiller godt sammen. Vi er jo så klart en miks, men spillerne vi har med oss kan skape trøbbel for de andre lagene. Vi har «zykes» som står bak taktikkene, men vi har også «kriz» og «komba» noen gang hjelper han midt i runden. «kriz» er en svært erfaren spiller i mine øyne, ettersom jeg spiller med han i Flawless. Han bringer ro i laget og kommer med gode ideer. Han vet hva som må til for å vinne, forteller Jaman før han fortsetter.

– «Savvy» er en svært eksplosiv spiller som skaper veldig mye, i tillegg til «komba» som også løfter laget. Jeg har med andre ord stor tro på laget.

I det Norge nå har gått inn i en lang tørkeperiode uten en seier, er det mange som gjerne har mistet håpet. Jaman er imidlertid uenig, og mener laget alltid må være forberedt uavhengig av motstand.

– Jeg tror vi har gode sjanser å vinne, men vi må være forberedt på at vi møter noen svært gode lag. Dersom alle er i god form så tror jeg at vi kan komme langt.

I skrivende stund er Håvard «rain» Nygaard og FaZe bare ett tap å ryke direkte ut av majoren uten en seier. På spørsmål om hvem Jaman tror kommer til å vinne den gjeve turneringer, trekker han frem Liquid og deres taktiske dybde som nøkkelen.

Les også
– De hadde bra mottrekk på det vi gjorde og tok oss litt på senga

– Jeg tror Liquid kommer til å vinne. De er så solide og spiller på samme taktiske nivå som Astralis. Alt kan skje, men jeg har troen på Liquid. Jeg tror også at G2 kan overraske og komme langt, avslutter Jaman.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4700 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 28 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 14. september.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden