StarCraft - kansellert skytespill

– Kroken på døra for uannonsert StarCraft-skytespill

Blizzard skal visstnok ha kuttet prosjektet for å fokusere på Diablo IV og Overwatch 2.

Konseptkunst fra StarCraft II.
Blizzard Entertainment

Blizzard har etter sigende stanset utviklingen av et førstepersons skytespill basert på StarCraft, for å i stedet fokusere på andre prosjekter. Det kommer frem i en rapport fra Kotaku.

Blizzard-spillet StarCraft: Ghost fikk heller aldri se dagens lys.
Blizzard

Ifølge nettstedet gikk det uannonserte prosjektet under arbeidstittelen Ares, og det ble utviklet med samme spillmotor som Overwatch. Kilder med kjennskap til situasjonen beskriver spillet som «Battlefield satt i StarCraft-universet».

De samme anonyme kildene kunne fortelle at Blizzard hadde jobbet med Ares siden 2017. Utviklingen hadde visstnok gått langsomt, men likevel kom det som et sjokk da Blizzard kunngjorde kanselleringen internt for noen uker siden.

I en uttalelse til Kotaku valgte Blizzard å ikke kommentere ryktene direkte. Likevel påpekte selskapet at ulike folk stadig vekk pusler med nye, potensielle prosjekter. Noen av dem blir realisert, mens andre legges på hylla.

Flyttes over på Diablo og nytt Overwatch

Mens kanselleringer i spillbransjen ofte kan føre til nedbemanninger, skal det ikke være tilfellet denne gangen. Som Kotaku erfarer er ingen ansatte permittert, og i stedet har teamet blitt flyttet over til å jobbe med enten Diablo IV eller Overwatch 2.

Diablo IV har vi hørt rykter om i lang tid, men at Blizzard pusler med en oppfølger til Overwatch visste nok ikke mange. Oppfølgeren skal tilsynelatende fokusere mer på spiller-mot-miljø enn originalspillet, og enkelte Blizzard-ansatte har sammenlignet spillet med Left 4 Dead.

Både DIablo IV og Overwatch 2 skal visstnok vies mye tid under årets BlizzCon-messe i november.

Ares er slettes ikke det første spillet Blizzard har skrotet.
I 2014 droppet utvikleren nettrollespillet Titan »

Siste fra forsiden