NM i slåssespill

Lader opp til Norgesmesterskap i slåssespill på Høyskolen Kristiania

Super Smash Bros. Melee er en av verdens eldste e-sporter, men fortsatt svært populær i Norge.
Joakim Virik

Til helgen arrangeres det et felles Norgesmesterskap i slåssespill for første gang. Turneringen arrangeres av RBNorway og Smash Norge, de to ledende organisasjonene i de norske slåssespill-miljøene, i samarbeid med Høyskolen Kristiania.

Fra fredag 6. oktober til søndag 8. oktober skal over 150 deltakere kjempe om å bli Norgesmester i Super Smash Bros Ultimate, Super Smash Bros Melee, Street Fighter 6, Tekken 7 og Guilty Gear: Strive. På søndag vil fem spillere stå igjen som Norgesmestre.

Alt skjer på Høyskolen Kristiania. Inngangen til arrangementet er gratis for tilskuere, men påmelding til de fem hovedturneringene stenger onsdag klokka 17:00.

Det kommer til å være aktiviteter rundt turneringene for tilskuerne, samt at spillutviklingslinjen ved Høyskolen Kristiania skal ha stands der de viser frem flere av sine prosjekter.

Turneringene kan sees hele helgen på RBNorway og Smash Norge sine respektive Twitch kanaler.

– Nivået er skyhøyt

iWaR2, regjerende Norgesmester i Tekken 7 løfter vinnerbeltet.
Antonio Encarnacion

Per Ivan «Seik» Grini, NM-ansvarlig hos RBNorway, ser på NM som en god mulighet til å samle de norske slåssespill-miljøene, med et langsiktig mål om å nå deltakernivået man så før pandemien.

Tekken 7 har lange tradisjoner for NM, med et autentisk mesterskapsbelte fra USA som vandrepokal.

– I år har NM i Tekken særlig spennende. Etter mange år med Tekken 7 har nivået blitt skyhøyt, og vi gleder oss til å se de beste i landet møtes for å se hvem som er den aller beste, sier Grini til Gamer.no

Derimot har ikke Guilty Gear og Street Fighter en like lang NM-historie.

– Jeg er i det hele tatt litt usikker på om det noensinne har blitt avholdt et NM i Guilty Gear, og vi er derfor veldig fornøyde med å kunne ha et norgesmesterskap i spillet, forteller Grini.

Martin «Martin» Nilsen, styreleder i Smash Norge, ser på NM som en god mulighet til å gi Smash-spillere fra rundt omkring i landet noe stort å se frem til. Han bemerker at Smash Bros-miljøet har klart seg godt etter pandemien, og at flere organisasjoner har åpnet øyene for Smash Bros, som han mener at har hevet spillets status som e-sport.

– Så lenge man har en interesse for slåssespill, er arrangementet en perfekt arena for å møte nye mennesker, spille morsomme spill og se på kule kamper, sier Nilsen.

LES OGSÅ: Ble straffet for snusbruk i Valorant-VM »

Siste fra forsiden