Fact Revolution klar for King of Nordic

Lag fra 2. divisjon i Telenorligaen er klar for King of Nordic

– Vi ser på dette som god trening for laget, forteller en av spillerne.

Valve

DETTE ER KING OF NORDIC:

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

Det er fredag, noe som betyr en ny fersk gullrekke på NRK, men i tillegg er det fast dag for det nordiske sluttspillet i King of Nordic. Fact Revolution var laget som vant den norske kvalifiseringen forrige helg. Det betyr at 2. divisjonsklubben skal representere Norge i kommende King of Nordic. Klubben vant finalen over #SKAM hele 16-10 på kartet Mirage. Ifølge kampstatistikken var det Petter «Cheezy» Clausen som herjet i kampen, med en imponerende rating på 2.00. Selv om han imponerte stort i kvalifiseringen skal han ikke spille i sluttspillet.

Gir mye skryt til konseptet

DISSE SPILLER FOR FACT REVOLUTION:

Vis mer

Bjørn «FEAR» Gjertsen
Bjørn-Kristian «Beik» Gjertsen
Runar «Olzeen» Olsen
Emir «rhyme» Muminovic
Oscar «Apsod» Våge

Vi tok kontakt Bjørn «FEAR» Gjertsen for videre kommentar til fredagens begivenhet. Selv er han overrasket over seieren i den norske kvalifiseringen.

– Vi så egentlig ikke for oss å vinne kvalifiseringen. Vi har gjort noen forbedringer fram mot King of Nordic, men vi deltar uten store intensjoner om å vinne turneringen. Vi ser på dette som god trening for laget og en ny opplevelse for de fleste i laget. Ser veldig fram til å spille og gleder oss til å se hva vi er i stand til på et internasjonalt nivå, forteller Gjertsen til Gamer.no.

Selv om ambisjonene ikke nødvendigvis er seier er klubben fornøyd med hele King of Nordic-konseptet.

Bjørn «FEAR» Gjertsen spiller til daglig i Fact Revolution.
Privat

– Personlig synes jeg det er et bra konsept. Kvalifiseringen er en plattform for mindre etablerte spillere å vise seg fram på. Det er selvfølgelig ting som kan forbedres, eksempelvis Easy Anti Cheat i finalen, og eventuelt semifinaler. Selv om det ikke er den beste og mest optimale programvaren for å forhindre juks, kan den stoppe en del spillere i å jukse.

Gjertsen ønsker ikke å besvare om planene videre i laget, men ønsket gjerne å legge til følgende:

– Jeg mener Gamer.no er en bra plattform, og samtlige spillere i de øverste divisjonene må trå litt mer forsiktig når det kommer til hvordan de uttaler seg til Gamer.no og hvordan de opererer. Jeg ønsker at samtlige profilerte spillere viser mer respekt ovenfor Gamer.no-administratorer, og selvfølgelig liga- og turneringsansvarlig Erling Rostvåg. Det er over 500 lag som deltar i Telenorligaen innefor Counter-Strike: GO, og det vil si at det er mer enn 2500 deltakere som spiller ukentlig i ligakamper. Det vil si at det er mye arbeid som må gjøres for å opprettholde en "standard" i Telenorligaen. Derfor mener jeg at dere må gi admins og andre involverte tid for å behandle saker og ikke ta opp urelevante som ikke har noe med saken å gjøre. Det er utrolig trist å se hvor lite profesjonelt det høyeste nivået i Norge har, avslutter Gjertsen.

Gjertsen ønsket å endre det originale utsagnet grunnet feil fokus fra hans side.

Gamer.no i samarbeid med ESEN og MSI

I samarbeid med ESEN og MSI arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til den sjette sesongen av King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

Les også
Lanserer norsk e-sportliga i FIFA

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4400 kroner, og vinner man tre uker på rad får man en jackpot på omlag 18 000 kroner.

Norge spiller sin kamp mot Finland på fredag 7. april klokken 19:05 på Twitch-kanalen til King of Nordic.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden