Riddle mot Eclipse / Telenorligaen

Lagenes bakmenn øker spenningen før søndagens oppgjør med veddemål

Hårfarging, snauklipping og donasjoner står på spill før Riddle og Eclipse møtes i Telenorligaens tredje runde på søndag.

Eivin Von Døhlen/Privat/Gamer.no

SLIK SPILLES TREDJE RUNDE AV TELENORLIGAEN VÅREN 2017:

Vis mer

Kl 18:00: Celestial Gaming - Sprutnoobs Gaming
Kl 18:00: Røkt Skinke - BX3 EK
Kl 18:00: Riddle EK - Eclipse EK
Kl 18:00: Epiphany Bolt - Fact Revolution

Alle kampene spilles søndag 5. mars.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider.

Etter tre ukers fravær, er endelig Telenorligaen tilbake på tidsplanen. På søndag møtes de regjerende seriemesterne i Riddle og de nåværende serielederne i Eclipse til dyst.

Det er ikke bare poengene som står på spill mellom de to lagene, for lagenes bakmenn har nemlig inngått et veddemål seg imellom. Søndagens oppgjør ender enten opp med at noen får grønn hårfarge, at noen blir snauklipt, eller to donasjoner til veldedighet, i tillegg til poengfordelingen.

Kampen mellom Riddle og Eclipse ser du gratis på TV 2 Sumo, søndag 5. mars, klokken 18:00.

LES OGSÅ: Slik rangerer vi League of Legends-lagene i Telenorligaen »

Risikerer å bli snauklipt

DISSE SPILLER FOR RIDDLE:

Vis mer

Max «StormF» Schaller (Top)
Matic «Premk» Premk (Jungle)
Adam «Lider» Ilyasov (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

Hvis Riddle går på et tap i søndagens oppgjør, må styreleder i Riddle, Mohammed Barzinje ta farvel med frisyren. Selv mener Barzinje at han ikke kommer til å se ut om han blir snauklipt, men er likevel ikke bekymret før søndagens oppgjør.

– Jeg kommer til å se ut som en munk om jeg blir snauklipt, men jeg forventer ingenting annet enn grønn hårfarge på Hansen (eier av- og trener for Eclipse, journ. anm.). Vi skal ta over tronen igjen, sier han til Gamer.no.

Til tross for å være selvsikker før møtet med Eclipse, skryter Barzinje av motstanderlaget. Han forteller også at han ikke er overrasket over at det er nettopp Eclipse som ligger i toppen av tabellen.

– Jeg er aldri overrasket over underdogs, spesielt ikke Eclipse. De trener hele tiden, og de har bra rutiner. De satser hardt på å bringe frem nye talent i miljøet, og har valgt å bygge opp spillere som «Brosjan» og «SeanZero». Det er veldig viktig for norsk e-sport. Eclipse er et prakteksemplar på at man får gode resultater av hard trening.

Dersom lagene spiller uavgjort, kommer hver av bakmennene til å donere 200 kroner til veldedighet. Barzinje forteller til Gamer.no at de valgte å inngå veddemålet for å skape mer spenning rundt kampen.

– Vi ønsker jo å skape litt spenning rundt kampen, og dette er både bra for oss og for samfunnet, med tanke på veldedigheten.

Føler han har mest å tape på veddemålet

Les også
Studentene jakter sesongens første poeng

DISSE SPILLER FOR ECLIPSE:

Vis mer

Eirik «SeanZero» Olsen (Top)
Martin «Ambisiøsen» Gihle (Jungle)
Pål William «Brosjan» Oyewumi (Mid)
Natalie «Stratospanda» Kristiansen (ADC)
Oddvar «Archilles» Jakobsen (Support)

Eier av- og trener for Eclipse, Bjørn-Vegar Hansen forteller Gamer.no at han definitivt er den som har mest å tape på veddemålet. Likevel er han selvsikker på at han får se en snauklipt Barzinje.

– Det er soleklart meg som har mest å tape på veddemålet. Jeg har ingen erfaring med å farge håret mitt fra før, men jeg er ikke redd. Jeg ville aldri inngått et veddemål om jeg ikke hadde hatt tro på laget mitt!

At han er sikker på sitt eget lag, forklarer Hansen med treningskulturen i laget, som også Barzinje roste.

– Det er flere grunner til å være sikker på mitt eget lag. Vi har hatt et veldig godt opplegg på gang, med god struktur på treningen, og god treningskultur. Jeg er veldig stolt av å trene denne gjengen, og håper vi kan opprettholde de gode resultatene videre i sesongen, sier han til Gamer.no.

Tror det er den jevneste sesongen i Telenorligaen

Kun to runder av Telenorligaen er blitt spilt, men Eclipse-treneren mener likevel at årets sesong kan være en av de aller jevneste sesongene gjennom Telenorligaens historie.

– De fleste lag kan slå hverandre denne sesongen. Jeg tror aldri Telenorligaen har vært så jevn som i år. Jeg føler at det er flere lag som har trappet opp på treningsfronten i 2017. Det er iallfall det jeg har hørt. Jeg har ikke nok innsikt i alle lagene til å si hvordan ting er lagt opp, men alle lag har godt av å få bedre infrastruktur og treningskultur.

Hansen forklarer at å bedre infrastrukturen og treningskulturen i et lag er et gjensidig ansvar hos både klubben og hos spillerne. Han nevner også at Eclipse har knekt koden for samspill.

– Klubber som ikke bryr seg om spillerne, og som ikke gir spillerne sine forventninger, kan ikke forvente resultater. Spillere, på den andre siden, må også være motiverte. Det er en balanse. I Eclipse ofrer vi mye for hverandre. Vi er en god, sammensveiset gjeng, som vet at vi er avhengige av hverandre for å funger, sier han til Gamer.no.

Til tross for et jevnt nivå i Telenorligaen, har Hansen fire favoritter til å nå sluttspillet. Iallfall så lenge lagoppstillingene holder seg stabile.

– Jeg ser for meg at Riddle, Epiphany, Sprutnoobs og vi er de som kommer til å spille i sluttspillet. Hvis Mohammed må spille flere kamper for Riddle, som i forrige runde, så ser det kanskje annerledes ut.

Ble du ikke særlig imponert over Barzinje i Support-rollen?

– Han har mange gode kvaliteter, men å spille Support er ikke en av dem, sier han til Gamer.no.

Kampen mellom Riddle og Eclipse kan du se gratis på TV 2 Sumo søndag, 5. mars, klokken 18:00 »

Siste fra forsiden