League of Legends / Telenorligaen

Landets to største klubber møtes igjen i semifinalen av Telenorligaen

Oslo Lions ønsker å kopiere bragden fra vårsesongen da de slo ut BX3 i semifinalen.

BX3/Lions/Riot/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

PREMIENE I LEAGUE OF LEGENDS:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

Avslutningen av Telenorligaen ble høydramatisk. Da alle kampene var ferdigspilt sto man igjen med fire lag som endte opp med like mange poeng. Det var også umulig å rangere lagene etter antall seire, og man måtte derfor se på innbyrdes oppgjør lagene imellom. Man endte da opp med følgende tabell:

1) BX3
2) myXMG
3) nDurance
4) Oslo Lions
5) Celestial Gaming
6) Nix
7) Jevo
8) SupaGoatSmuggla

Se oppdaterte tabeller, kampoversikt og statistikk for Telenorligaen »

Det virker som om det er skjebnebestemt at rivalene Oslo Lions og BX3 skal møtes i semifinalen av Telenorligaen. Dette gjorde nemlig lagene også i vårsesongen. Den gangen trakk Oslo Lions det lengste strået, men BX3 hevder at de denne gangen har favorittstempelet foran lørdagens oppgjør.

BX3: – Man kan vente seg den mest underholdende serien i Telenorligaen i år

Lagene møttes i siste ordinære serierunde av Telenorligaen forrige helg – et oppgjør som bød på meget intense og jevne kamper. BX3 endte opp med å ta begge kampene, men dette kunne fort svingt begge veier. BX3s Mid Lane-spiller Sondre «Tivity» Afdal har vårsesongen i bakhodet når Gamer.no snakker med ham om helgens semifinale.

Sondre «Tivity» Afdal i BX3.

– Det var selvfølgelig en «selvtillitsboost» å slå Lions i siste serierunde, men med tanke på at vi også slo de 2-0 siste serierunde i vårsesongen, og så gikk ut i semifinalen, kommer vi til å ta de ekstra seriøst, sier Afdal, og refererer til deres 2-1-tap mot Lions i semifinalen av vårsesongen.

– Vi ønsker ikke gjenta det som skjedde i våres, men har ikke noen spesiell revansjelyst mot Lions, legger han til.

BX3 sikret seg førsteplassen med god margin etter endt seriespill, Afdal tror derimot ikke dette blir utslagsgivende i sluttspillet.

– Jeg tror årets tabell viser at alle de norske topplagene kan slå hverandre på gode og dårlige dager, førsteplassen i seriespillet er ikke en klar indikator på at vi er det beste laget, heller at vi klarte å holde et jevnere nivå i sesongen. Det som betyr noe er hvilke lag som møter opp sterkest i semifinalene og finalen, reflekterer han.

– I helgens oppgjør spilte dere meget jevnt med Lions, og vant etter lange og blodige kamper. Kan vi forvente oss noe av det samme i semifinalen?

DISSE SPILLER FOR BX3:

Vis mer

Morten «Speed» Kjelsrud (Top)
Kristian «Lifting» Næsgaard (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Jon Olav «BigFatAndBlack» Holland (ADC)
August «Quixeth» Nyheim (Support)

DISSE SPILLER FOR LIONS:

Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Top)
Sondre «Biffen» Nygård (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Tore «Norskeren» Hoel (AD Carry)

Dennis «Denden» Bui (Support)

Les også
– Noe annet enn førsteplass denne sesongen er uakseptabelt

– Jeg tror kampene mot Lions blir underholdende å se på, men veldig stressende å spille med like mye fram og tilbake som sist. Seerne kan antageligvis forvente seg den mest underholdende serien i Telenorligaen i år, hevder Afdal.

Afdal og lagets AD Carry-spiller Jon Olav «BigFatAndBlack» Holland gjorde sine saker meget bra i forrige helgs runde mot Lions, og sto for mange av høydepunktene i en meget intens serie. Afdal ønsker derimot ikke å ta all æren for dette selv.

– Vi er begge i ganske god form, men mot Lions draftet vi en komposisjon fokusert rundt Mid Lane og AD Carry, hvor man er avhengig av støtte fra de andre rollene. Den spillestilen får Mid Lane og AD Carry til å skinne mer enn de bør ta ære for, sier han noe beskjedent.

– Er dere favoritter?

– Jeg føler vi er favoritter. Målet er å ikke gi opp noen enkeltkamper, men vi er fornøyd så lenge det blir seier, avslutter Afdal.

Vil gå for «Lions Classico»

Lions er regjerende mestere i Telenorligaen, og ønsker å beholde denne tittelen også ut 2015. For å gjøre det må de nok en gang vise at de er bedre enn BX3 i en best av tre-serie. Lagets Top Lane-spiller Adrian «Dipzey» Kjellesvik mener lagets tap mot BX3 forrige helg kan slå positivt ut.

Adrian «Dipzey» Kjellesvik i Lions.

– For å være helt ærlig er det en god ting, det viser at vi ikke har trent like mye som vi burde, både som lag og i Solo Queue. Det gjør bare at vi har mer motivasjon til å vinne og trene, sier han.

Kjellesvik trekker også frem historien fra vårsesongen.

– Det kan fint skje igjen at vi slår de ut i semifinalen, som du så var kampene vi spilte mot dem nå nettopp ganske jevne, så vi satser på å gjøre det denne gangen også. Vi tapte 0-2 mot dem tidligere i sesongen i våres, så da får vi satse på at vi greier å vinne 2-1 også denne gangen.

– Ville det smake ekstra godt å slå ut BX3 nok en gang med tanke på lagenes historie?

– Nja, tenker ikke så mye på det den dag i dag, men ja, det ville smakt litt ekstra godt, innrømmer han.

På spørsmål om Lions og BX3 er de to beste lagene i Norge for øyeblikket svarer han dette:

– Kanskje det, er så vanskelig å si. Tror helt ærlig alle som havnet blant de topp fire er nokså jevne lag akkurat nå, men vi får se hvordan det går i sluttspillet. Er så lange mellomrom for hver gang lagene spiller, sier Kjellesvik.

I motsetning til de ordinære serierundene som spilles med et best av to-format er denne semifinalen best av tre. Kjellesvik tror dette kan påvirke hvordan kampen utspiller seg.

– Det har litt å si, men ikke veldig mye. Føler at i en best av fem (formatet som finalen bruker) hadde vi fått se mye mer spennende strategier og komposisjoner. Det blir på en måte mindre «risky» å ta frem dette i en best av fem, mens i en best av tre må man nesten bare gamble på det, sier han drøftende.

Kjellesvik sier seg enig i at «Tivity» og «BigFat» gjorde mye av BX3s seier forrige helg.

– Jeg skal ikke legge skjul på at «Tivity» og «BigFat» er deres «main carries», og at dem spilte bra, men er ikke så særlig redd for at det skjer igjen.

– Top Lane er vel deres svakeste ledd. De er nødt til å tvinge frem ganske mange «bans» som er veldig sterke for tiden, så føler at vi kan utnytte den situasjonen, legger han til.

Kjellesvik venter seg også denne gangen blodige og jevne kamper, og røper at det kan komme noen nye helter frem i semifinalen.

– Hva blir resultatet?

– 2-1 til oss. Kjører på med déjà vu, og håper vi greier det, fordi da blir dette en «Lions classico»!

Se om Dipzey får rett. Semifinalen mellom BX3 og Lions ser du på GamerTV lørdag 24. oktober klokken 17:00.

Siste fra forsiden