Nintendo bekrefter ny DSi

Lang og brei

DSi LL får større skjerm og slippes i Japan mot slutten av året.

For et par dager siden kom ryktene om en ny utgave av DS, og Nintendo har nå bekreftet disse ved å offentliggjøre den nye maskinvaren på firmaets japanske nettsider. Det dreier seg om en oppgradert utgave av DSi, og den har fått navnet DSi LL.

Ifølge Eurogamers oversettelse stemte ryktene om større skjermer, som er den viktigste forskjellen på den gamle og nye modellen. De nye skjermene er på 4,2 tommer, mens de nåværende er på 3,25. Maskinen er 16,1 cm bred, og 9,1 cm høy i sammenpakket tilstand. De vi har nå er 13,7 cm brede og 7,4 høye.

Bortsett fra størrelseendringen ser det ikke ut til å være noen store endringer ved maskinvaren. I Japan lanseres den i tre forskjellige farger (brun, rød, og hvit), og med en ordbok og et hjernetrimspill allerede installert. I tillegg selges den med to forskjellige penner, den tradisjonelle DS-pennen og en feitere utgave som minner om en kulepenn.

Slippdatoen i Japan er 21. november. Prisen blir på 20 000 yen, som er omtrent 1 200 norske kroner med dagens valutakurs. Ifølge Spillmagasinet forteller Nintendos distributør i Norge at maskinen kommer hit til våren. Navnet blir DSi XL.

Siste fra forsiden